Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaová kolečka na Vánoce

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

BarborkaS.

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 264 kJ /
2 453 kcal
Bílkoviny43,46 g
Tuky160,86 g
Vláknina19,00 g
Cholesterol 616 mg
Sodík 108 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy198,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jednoduché - na vále rychle zpracujeme křehké těsto, vykrajujeme kolečka nabo hvězdičky, mažeme je bílkem a sypeme hrubým krystalovým cukrem. Krok 2: Pečeme opatrně, ale rychle, v horké troubě cca 190-200°C do křupava a upečené necháme rozležet.

Zveřejněno 9. 11. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZ8z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jZ8z

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dobrý den,
toto cukroví letos určitě budu dělat, jen se chci optat - v surovinách je psáno 1 vejce, poté je psáno, že kolečka mažeme bílkem - tedy: do těsta celé vejce nebo jen žloutek a bílkem mažeme? Nebo do těsta celé vejce a pak rozklepnout další a jen bílkem mazat? Děkuji ;-)

víborne strašne cutna a dobra .:-):-):-):-):yes::yes::yes::-*:-*

Jednoduché, jistě i chutné :-p, bodík letí:yes:

Děkuji za bodíky. Taky moc ráda peču,ale zatím jsme jen dva tak jen pár druhů a taky slané pro muže.:-K:-p

Jojo ... najednu stranu se všichni těšíme na nové recepty a mlsání ... na Vánoce zhřeší snad každý :-D ... Toto vypadá jednoduše a hezky ... já pořád hledám něco nového ... Jen bych ráda něco, co je vyzkoušené ... prostě nějakou mňamku ...

Jiřička 9. 11. 2009 14:13
Hezké odpoledne,
také jsem si ho poznamenala, protože jej neznám a vypadá velice dobře. :yes::yes::yes: Jak píše J. Remková ráda peču a už si to pomalu začínám chytat. Zrovna dnes jsem byla v Tesku a koupila jsem cukr moučku,rozinky, dětskou krupičku, hladkou a polohrubou mouku, kakao atd. O loňských vánocích jsem měla 21 druhů z toho asi 4 druhy z dvojité dávky. Dávám cukroví i sestře a manžel má kamaráda a tomu musím každý rok péct ořechové řezy. Letos už je má objednané, protože mi zařídil výměnu řid. průkazu. :-)

Tento recept neznám, ale vypadá hezky:yes::yes:...Bibinko a shinenon, tak já si to také pořád říkám a už ani manžel nechce, abych pekla cukroví, že stačí moučník :-) Každý rok si to říkám a stejně vždycky něco upeču, ikdyž už méně :-) Bez cukroví mi Vánoce připadají divné. Teď peče i dcera (a dobře), tak se toho na Vánoce nashromáždí i tak. :yes:5.

Už jsem si uložila, byť ještě nehodlám péct. Ovšem vyzkouším - dávám bodík:yes:

Ježkovo voči, vy už všichní pečete na Vánoce a nebudete mi věřit, že já mám ještě krabici cukroví v mrazáku z loňska:-O;-)a jako Sshineon každý rok říkám, nebudu péct a pak je z toho 11-13 druhů jak mě to baví a ani nestačím mrknout;-)tak uvidím.
Barborko kolečka neznám, tak ti dávám bodíka:yes:

Chjooo, no, blíží, ale na druhé straně se na ně i těším, peču ráda a strašně se těším na nějaké nové receptíky a tohle je jeden z nich;-):yes::yes:

Tak pořád říkám, jak letos nebudu péct - tohle vypadá rychlé, jednoduché a hlavně určitě moc dobré:yes:

Je videt, ze Vanoce se kvapem blizi...bodik:1:yes:

Tématické fráze:
kakaové vánoční cukroví, vánoční cukroví kakaové, vánoční kakaové cukroví, vánoční cukroví kakaove kolecka, cukroví na vánoce, kakaové slepované cukroví, vánoční cukroví s kakaem, kakaové cukroví, kakaové těsto na cukroví, kakaové cukroví na vánoce, vánoční cukroví kakaová kolečka, vánoční cukroví z kakaového těsta, cukrový na vánoce vyzkoušené, cukroví z kakaového těsta, vánoční cukroví kolečka, vánoční cukroví z kakaa, vánoční cukroví z mandlí, cukroví z kakaa, vánoční kakaové čokoládové cukroví - recepty, vánoce

Suroviny:
máslo, cukr, vejce, mandle strouhané, kakao, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu