Holandská omáčka - chutná!

BarborkaS. Kuchařka: BarborkaS.

Doba přípravy: 25 minut pro 4 os. Omáčky 12 názorů

Suroviny

200 g másla
3 žloutky
2 lžíce citronové šťávy
sůl
pepř (nejlépe čerstvě umletý)
Recept s vodní lázní
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si vodní lázeň: Velký hrnec naplníme do půlky vodou a uvedeme k mírnému varu (voda se nesmí vařit, jen být tak horká aby vystupovaly malé bublinky vzhůru) a připravíme si kovovou mísu, která se do hrnce vejde.

  2. V jiném hrnci rozpustíme máslo a lžící sebereme bílou pěnu která se utváří. Odstavíme.

  3. Do mísy (té kovové) dáme žloutky a rozkvedláme s 1 lžící vody. Mísu dáme do horké vodní lázně.

  4. Nyní přiléváme máslo ke žloutkům - zpočátku jen po kapkách , pak jemným proudem a při tom šleháme buď metlou nebo elektrickým šlehačem. Když omáčka vypadá jako krémová pěna (pěnová omáčka), tak přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu - a je hotovo!

Poznámka

Zní to složitě, ale není.

Omáčka se hodí k veškeré zelenině a steakům:)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Holandská omáčka - chutná!

  • Lenka Lenka(neregistrovaná)

    1974andrea: no hlavně se ta mísa ve vodní lázně nesmí dotýkat té vody, měla by být jen nad ní, jinak vznikne hemenex :-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Martina:Asi to bude vysokou teplotou vodní lázně, omáčka nesmí vařit ani probublávat, jen se prohřívat.

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    Dobrý den,
    mohli byste mi poradit, proč se mi omáčka zdrcla, i když jsem postupovala přesně podle návodu? :-/ Zkoušela jsem ji na dvakrát a dvakrát se zdrcla

    Děkuji za odpověď:-8

    Odpovědět

  • Martina Martina(neregistrovaná)

    Dobrý den,
    mohli byste mi poradit, proč se mi omáčka zdrcla, i když jsem postupovala přesně podle návodu? :-/ Zkoušela jsem ji na dvakrát a dvakrát se zdrcla

    Děkuji za odpověď:-8

    Odpovědět

  • BarborkaS. BarborkaS.(autorka receptu)

    Nejhorší na tom je, že ta fotka nejde smazat:-D,takže hold ta prezentace tohoto receptu není nejlepší. Hlavně, že strávníkům chutnalo.:-p

    Odpovědět

  • magorek magorek(neregistrovaný)

    :-O;-) Ta barva je opravdu podivná - zřejmě kuchař použil vajíčka od vystresovaných slepic

    Odpovědět

  • Milan Milan (neregistrovaný)

    tak tomu říkám brutalita ten kdo to dělal by se měl holandskou omáčku určitě naučit

    Odpovědět

  • bibiche bibiche(neregistrovaný)

    Fuj, ta omáčka na fotce vypadá dost nechutně. Správná sauce hollandaise (Tento výtvor si francouzský název zaslouží.) má mít barvu a konzistenci řidší majonézy.

    Odpovědět

  • fox1a fox1a(neregistrovaná)

    Misto vody doporucuji pouzit suche bile vino.

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    Ta fotka je dobrá, jako když si někdo těsně před dojezením vzpomněl, že to má vyfotit :-D. Ale recepis není špatný, zřejmě omáčku prubnu :yes:

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

  • majka k majka k(neregistrovaný)

    nelíbí se mi kdž se recepty opisují stejný text na labužníku v receptuholanská omáčka.:no:

    Odpovědět

Tématické fráze: holandská omáčka holandska omacka recept holanská omáčka nejlepší omáčky ke steakům recept na holandskou omáčku recept holandská omáčka omáčky ke steakům omáčka ke steaku recepty holandská omáčka holanska omacka recept omačky ke steakum recepty holadská omáčka holandská omáčka video omáčka ke steakům holandská omáčka, kluci v akci omáčka holandská recept na holanskou omacku holandská omáčka ke steaku recept holanská omáčka zdrcla omáčka

Zapomněl/a jsem heslo