Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené koleno

Čekáte větší společnost přátel nebo rodinnou oslavu? Vyzkoušejte recept, kde se z kousku vepřového masa vykouzlí luxusní pochoutka k dobrému pivu. Podávejte s křenem, hořčicí, naloženou paprikou a čerstvým chlebem.

Hodnocení receptu je 4,2 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

k.radulka k.radulka

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie323 kJ /
77 kcal
Bílkoviny2,66 g
Tuky0,28 g
Vláknina8,12 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy14,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do tlakového hrnce vložíme koleno přeseknuté napůl, cibuli nakrájenou na kolečka, grilovací koření, prolisovaný česnek podle chuti a trochu Podravky. Podlijeme 200 ml vody a vaříme doměkka. Krok 2: Pak maso přendáme do pekáčku i se šťávou. Vložíme do trouby a při 200 °C zapékáme asi 30 minut, aby se vytvořila křupavá kůrka. Krok 3: Podáváme s chlebem, křenem, hořčicí a pivem.

TIP: Koleno můžete péct i vykostěné.

Zveřejněno 15. 2. 2010

Poznámka autorky k.radulka

Grilovací koření obvykle obsahuje sůl, papriku, česnek, cibuli, pepř a někdy i kmín nebo chilli. Podravka je směs sušené zeleniny, soli, cukru a zvýrazňovačů chuti, často s petrželí a kurkumou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pečené koleno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZYl5

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pečené koleno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZYl5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Vepřové koleno nepředvařuji. vyvaří se z něj prakticky to nejlepší a pečete vařené maso. Koleno peču v troubě nejprve přikryté, když se rozdusí a kůže změkne, naříznu až k masu a ještě peču přikryté až do změknutí, pak odkryji a dopékám do zlatova a aby kůžička byla křupavá. Okořenit před pečením jak kdo má rád. Já koleno jenom osolím, lehce pokmínuji a cibuli na měsíčky a celé stroužky česneku rozložím kolem kolena. Udělá se krásná šťávička.

Jenom pozor, při dopékání v troubě je nutno koleno přikrýt, pečená kůže ráda “bouchá” a zaneřádí celou troubu ;-(

recept je jednoduchej, rychlej a výsledek chutnej.... jen to chce malinko víc koření, a koleno při pečení potřít hořčičnou omáčkou ... trochu víc pepře a do "vývaru" dát lžičku domácího sádla.... péct půl hoďky pod poklicí a pak půl hoďky pod grillem ....

Prosím Vás, jakou šťávu mám dát do pekáčku? Maso se vaří v tlakovém hrnci, tak nevím odkud mám vzít šťávu do pekáče. To myslíte vývar z uvařeného masa?

Prozatím jsem pekla jenom čerstvé koleno. Tak to určitě vzkouším. :yes:+

no naaadhera....ta druha fotka....to koleno doslove spieva halleluja...+

Tématické fráze:
pečené koleno, pečené koleno recept, pečené uzené koleno, recept na pečené koleno, koleno, recept pečene koleno, pečený koleno, uzené koleno recept, recepty pečené koleno, pečená kolena, uzené koleno, koleno pečené, pečené uzené koleno recept, uzené pečené koleno, pecene koleno, grilovací koleno, domácí pečené koleno, pecenekoleno, koleno v tlakovém hrnci, uzene koleno pečene

Suroviny:
koleno vepřové uzené, cibule, česnek, koření grilovací, podravka, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu