Čína
Kuřecí maso má velmi jemnou chuť a díky tomu se dá upravit na mnoho způsobů. Velmi oblíbeným je takzvaná čína. Kousky masa se naloží do pikantní marinády a nechají se 24 hodin odležet. Poté se zprudka orestují, doplnit můžete zeleninou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 221 kJ / 1 009 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 125,18 g |
Tuky | 50,82 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 701 mg |
Sodík | 7,91 g |
Sůl | 20,07 g |
Sacharidy | 11,77 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na nudličky a přidáme všechny ingredience. Necháme uležet minimálně 24 hodin, pokud použijeme jiné maso, tak déle. Čína se dá dělat i z jater, jen sůl přidáme až po úpravě, ale magi a worcestr přidáme hned.
Krok 2: Po naložení maso prudce orestujeme na oleji, pak stáhneme na menší výkon a doděláme.
Krok 3: Jako příloha jsou nejlepší opečené brambory.
Zveřejněno 3. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čína
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWYq
Moje poznámka
Čína
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWYq
Nejnovější recepty
Domácí kuřecí gyros
Přidáno před 4 hodinami
Jemná kuřecí roláda s hořčičnou omáčkou a zapečenou kedlubnou (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou
Přidáno před 22 hodinami
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno 14. 8. 2025 05:02:01
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno 13. 8. 2025 20:46:51
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno 13. 8. 2025 13:48:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Těstoviny se špenátem
Palenka před 24 minutami
Patison s jogurtem a olivami
TondaJ před 30 minutami
Hrníčkový makový koláč se švestkami a drobenkou
Viki7216 před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
ceslo před 1 hodinou
Ovocné kůže
Lahvacek před 4 hodinami
Medovník originál
AndreaMachacova před 12 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 17 hodinami
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 19 hodinami
Přesnídávka jablečná
SidiJita před 19 hodinami
Paprika se sýrem pečená
Ivana64 před 19 hodinami
Tématické fráze:
cina recept,
čína z vepřového nejlepší recept,
čína,
recept na čínu,
recepty na cinu,
jak naložit maso na čínu,
recepty čína,
jak naložit čínu,
cina recepty,
recept čína,
recept na dobrou cinu,
recept na čínu-top recepty,
jak uvařit čínu,
nejlepsi recept na cinu,
jak udelat cinu,
dobrá vepřová čina,
jak udělat dobrou cinu,
jak uvarit dobrou čínu,
dobrá čína,
nejlepší čína recept
Suroviny:
maso kuřecí,
žloutek,
olej,
feferonka,
omáčka worcesterová,
maggi,
sůl,
cukr,
cibule
Komentáře (47)
No, zatím si nepřijdu starý jak rašelina, ale "čínu" vařím už půl století...
Zajisté, že vidím toho mrkacího smilníka
To, že Jana Remkova: do této číny škrob nedala ještě neznamená, že se v autentické kuchyni běžně máčený škrob nepoužívá. Na naše poměry se spíše až nadužívá , že
A chutna mi i dnes
A nevadí to, i když s tou sojovkou je to o fous lepší.