Petina žemlovka
Voňavá žemlovka z rohlíků je česká klasika, která nikdy nezklame. Jednoduchý recept přijde vhod, když nám doma zbyde větší množství rohlíků nebo veky. Potěší celou rodinu i ty, kteří nemohou vejce.
Suroviny pro 6 porcí
pekáček 40 × 30 cm
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 756 kJ / 2 332 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 66,00 g |
| Tuky | 17,43 g |
| Vláknina | 42,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 4,69 g |
| Sůl | 11,29 g |
| Sacharidy | 456,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vyhřeji troubu na 200 °C.
Krok 2: Rohlíky nakrájím na kolečka. Každé kolečko mírně namočím do mléka a pokládám těsně vedle sebe do máslem vymazaného pekáčku.
Krok 3: Navrch urovnám vrstvu tvarohu oslazeného částí moučkového cukru.
Krok 4: Na ní nahrubo nastrouhám jablka, pocukruji a posypu rozinkami. Na povrch opět dám vrstvu namočených rohlíků.
Krok 5: Vložím do vyhřáté trouby a peču dozlatova asi 20 minut.
Zveřejněno 5. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Petina žemlovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LZP4
Moje poznámka
Petina žemlovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LZP4
Nejnovější recepty
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 2 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno před 10 hodinami
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 12 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 13 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kakaová roláda V2
Ketynna před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
kocourer před 2 hodinami
Rumové kuličky s kokosem
Jarrmila před 3 hodinami
Vanilkové rohlíčky ořechové
Susanna před 3 hodinami
Vepřová plec se zeleninou na smetaně
Sahula před 3 hodinami
Nejjednodušší kokosky
monikavavrikova před 3 hodinami
Fazolová polévka rychlá
Kajkajak před 4 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
nicol.n před 4 hodinami
Kuře na paprice podle Romana Vaňka
MZaTZ před 5 hodinami
Tématické fráze:
žemlovka se zakysanou smetanou,
recept zemlebába,
žemlebába,
žemlovka s rohlíku s jablky a tvarohem,
přípravy e stránky,
žemlovka s jablkama a tvarohem,
užasná žemlovka,
žemlovka recept,
žemlovka s jablky a zakysanou smetanou,
petina,
top žemlovka,
zemlebába recept,
recepty žemlovka s j,
žemlovka s tvarohem a zakysanou smetanou a jablky,
jablkova zemlo,
žemlovka,
žemlovka se zakysanou,
zemlebaba eva,
zemlebaba s jablky a tvarohem,
recept ma žemlovku
Suroviny:
rohlík,
mléko,
tvaroh,
rozinky,
jablko,
cukr moučkový,
máslo
Komentáře (9)
na tvarohovou vrstvu jsem dala sušené švestky...úžasná laskomina
Styďtě se...
Mimochodem žemlovka,je super!!!
nepíše se Péťina, ale Pétina bez háčku. Už jste to tady jednou napsala, ale to jsem si myslela, že je to překlep. Tak nás to učila naše paní učitelka. Ta by koukala co tady dospělé paní dokáží napsat. Já mám z č.j. 2, ale tohle by nenapsal snad ani ten co má 4. Moc prosím opravte si to. Děkuji