Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 476 kJ / 1 070 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 110,01 g |
| Tuky | 61,41 g |
| Vláknina | 4,66 g |
| Cholesterol | 310 mg |
| Sodík | 1,64 g |
| Sůl | 3,90 g |
| Sacharidy | 18,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.
Krok 2: V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm necháme zprudka zatáhnout.
Krok 3: Opečeme z obou stran dohněda a vyjmeme.
Krok 4: Do výpeku vsypeme drobně nakrájenou cibuli a orestujeme ji dosvětlehněda.
Krok 5: Vrátíme maso i se šťávou, kterou mezitím pustilo, a společně podusíme, dokud se tekutina nevypaří.
Krok 6: Zalijeme vývarem tak, aby se maso dusilo a dusíme doměkka, přičemž průběžně doléváme vývar.
Krok 7: V jiném kastůlku roztopíme proužky slaniny a půlkolečka klobásy a v tuku, který pustily, zároveň osmahneme špalíčky šunky. Zasypeme paprikou, promícháme a hned odstavíme.
Krok 8: Do šťávy k měkkému hovězímu přidáme zakysanou smetanu rozšlehanou s hladkou moukou, provaříme a na závěr přidáme uzeniny s paprikou.
Krok 9: Podáváme s knedlíkem nebo rýží.
Zveřejněno 5. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzenářské hovězí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NE7L
Moje poznámka
Uzenářské hovězí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NE7L
Nejnovější recepty
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 40 minutami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 1 hodinou
Domácí vlašský salát na chlebíčky
Přidáno před 2 hodinami
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí prsa na smetaně s paprikami
Přidáno před 16 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sachr cukroví
adela. před 7 minutami
Hrnková buchta
Helenecka 21 před 1 hodinou
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 1 hodinou
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 2 hodinami
Babiččin mazanec
Vlastali před 2 hodinami
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 2 hodinami
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 2 hodinami
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 3 hodinami
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 4 hodinami
Tématické fráze:
hovězí šunka recept,
hovězí šunka,
domaci hovezi sunka,
uzenářské recepty,
šunka z hovězího masa,
uzenářska hovezi pečeně recepty,
sunka z hoveziho,
hovězí šunka recepty,
recepty domácí hovězí šunka,
domaci sunka z hoveziho masa,
recept na hovězí šunku,
domácí hovězí šunka recepty,
domácí hovězí šunka recept,
hovezi domácí šunka,
uzená domácí hovězí šunka,
hovězi šunka,recept,
hovězí šunka domácí,
lisovaná šunka,
recept na uzenářské hovězí maso,
hovězí uzenářské maso
Suroviny:
kýta hovězí,
slanina anglická,
klobása pikantní,
šunka,
cibule,
paprika sušená sladká,
smetana zakysaná,
mouka hladká,
vývar,
olej,
pepř,
sůl
Komentáře (11)
Děkuji všem za zájem, ta kniha receptů, ze které jsem čerpala, mě ještě nezklamala, i když si to občas lehounce upravím podle aktuálních zásob a rodinných chutí...
Asi se ptám zbytečně, ale mě zajímal výraz "ne lisovaná šunka", jestli jsem se nějak dotkla, omlouvám se, zda můžu i požádat o tykání, i když se neznáme
for martina72 - dle mého názoru šunka od kosti
Myslela jste tou lisovanou krájenou