Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvoubarevná peřinka s tvarohem

Dobré dvoubarevné těsto, vrstva tvarohu a čerstvé ovoce zasypané křupavou zlatou drobenkou tvoří tento výborný moučník. Ať už zvolíte jahody nebo třešně, jistě si na něm pochutnáte.

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petdoly

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

větší plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 037 kJ /
4 072 kcal
Bílkoviny108,74 g
Tuky167,45 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 789 mg
Sodík 561 mg
Sůl1,91 g
Sacharidy525,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku, cukr, vejce, prášek do pečiva, olej, mléko smícháme dohromady. Krok 2: Těsto rozdělíme na dvě poloviny, jednu obarvíme kakaem. Krok 3: Na vymazaný a vysypaný plech (nebo vyložený pečicím papírem) nalijeme nejdříve světlé těsto, pak opatrně tmavé. Můžeme ho i poklást lžící. Krok 4: Na těsto lžící naneseme tvaroh utřený s cukrem a žloutkem, na tvaroh nasypeme dle libosti ovoce. Krok 5: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Z tuku, cukru a mouky připravíme drobenku tak, že vše smícháme a promneme mezi prsty. Drobenku nasypeme na ovoce a dáme péct.

Zveřejněno 2. 6. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvoubarevná peřinka s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QAn9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dvoubarevná peřinka s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QAn9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Už při pohledu na obrázek jsem začala polykat, po přečtení receptu jsem už nestačila polykat a toto stále trvá. Vypadá neuvěřitelně nádherně a musí být právě tak dobrý. Děkuji.:-D
Drolenku dělám podle mé matky z hrubé mouky, másla a cukru krupice, pěkně křupe. Také z moučky. Cukru dávám málo, asi dvě polévkové lehce navršené lžíce, másla na jeden koláč- plech asi 12-15 dkg a hrubou moukou zahustím, aby se dobře drolilo a tvořily se hrudky.:-8:-)

Lenika::yes::yes::yes:

Pekla jsem ji už dvakrát a vždycky byla naprosto boží. Nadýchaná, mokrá, chuťově vynikající. Všem chutnala. Zařazuji mezi stálé recepty a děkuji za něj!

Máme období třešní, tak jsem upekla a musím říct, moc dobrá peřinka.:-p Dávám bodík a své foto.;-)

děvčata krásné fotky, jste šikulky, já vám tleskám, moc se vám buchta povedla a já mám radost i za vás,děkuji za bodíky a jen tak dál :-K :-K :-K

23 bodík udělen. Bylo to výborné a dovolila jsem si fotečku:yes:

Podle obrázku mě buchta zaujala, tak jsem jí zkusila upéct. Byla výborná. Přidala jsem fotky :-) :yes:

rebeka:ano opravdu olej, poradila mi to kolegyně v práci, dříve jsem dávala také máslo :-))

petdoly:vážně olej:-O na drobenku:-O:-? já dávám máslo..;-)
koláček už mám uložený..třešně a domácí tvaroh v lednici;-)
víkend to jistííí:-D:-D:-D

Evane:tak koukám, že jsi si s drobenkou poradila ještě dřív než jsem stihla zareagovat, já dělám drobenku cukr, olej a hrubá mouka, ale nejsem schopná říct poměr, protože to dělám vždy od oka ;-)

Tak upečeno s třešněmi a opravdu mooooc mňamózní.:-p Akorát drobenky mi zbylo ještě na jeden plech, takže asi znamení, že mám udělat ještě jeden.:-D Posílám bodíka.:yes:

Chtěla bych ještě poprosit - jak děláš drobenku? Polohrubá nebo hrubá mouka, cukr a sádlo nebo Hera? A v jakém zhruba poměru?:-)

Tématické fráze:
dvoubarevná buchta s tvarohem, buchta peřinka, dvoubarevná buchta, peřinka buchta, koláč peřinka, peřinka recept, moucnik nadychana perinka, dvoubarevna tvarohová buchta, tvarohova perinka, moučník peřinka, buchta v peřince, recept peřínka, buchta jako peřinka, dvoubarevná buchta s tvarohem a ovocem, peřinka moučník, recept na peřinku, recept buchta peřinka s tvarohem, tvarohový koláč peřinka, recepty peřinka, koláč peřinka s kakaem a tvarohem

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, vejce, prášek do pečiva, olej, mléko, kakao, žloutek, tvaroh, třešně, tuk, cukr, mouka hrubá, tuk, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu