Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 915 kJ / 697 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,14 g |
Tuky | 62,92 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 670 mg |
Sodík | 700 mg |
Sůl | 1,67 g |
Sacharidy | 2,47 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapékací mističku vymažeme máslem (nebo olejem)a poklademe houskou nakrájenou na plátky.
Krok 2: Na každý kousek housky dáme plátek Ementálu.
Krok 3: Pak jedno vajíčko rozšleháme vidličkou se solí, pepřem, nasekanou petrželkou a zalijeme na housku se sýrem.
Krok 4: Okraje housky můžeme ještě potřít máslem. Pak dáme do horké trouby a necháme tam vajíčko ztuhnout.
Krok 5: Podáváme s chlebem namazaným máslem a nebo se zeleninou.
Zveřejněno 5. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švýcarská vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wmRr
Moje poznámka
Švýcarská vejce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wmRr
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 11 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 11 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 12 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí medailonky v bramborovo-sýrovém těstíčku
Sahula před 38 minutami
Borůvkový táč
PavelR před 1 hodinou
Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku
Sahula před 1 hodinou
Kuře, brambory a kysané zelí v remosce
Legoun před 1 hodinou
Hermelín s houbami
Sahula před 1 hodinou
Jablečno-rybízový koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 1 hodinou
Moc dobré naložené kuřecí maso
lunav1 před 2 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Ajisek před 3 hodinami
Banánová bábovka
Noumik před 3 hodinami
Rybízový sirup
gasli před 4 hodinami
Tématické fráze:
svycarske vejce,
švýcarská jídla,
recepty do zapékacích misek,
švýcarská vejce,
zapékací misky recepty,
vejce v zapékací misce,
malé zapékací misky recepty,
recepty v malych zapekacich miskach,
recepty do malých zapékacích misek,
švýcarské jidla,
zapekaci misticky recepty,
vejce v misce,
švýcarské jídlo,
vejce v zapékacích miskách,
švícarské vejce recept,
svicarske vejce,
lehka vecere z vajec,
recepty malé zapékací misky,
svycarska vejce,
švýcarská bábovka
Suroviny:
houska,
vejce,
sýr ementál,
máslo,
sůl,
pepř,
petrželka zelená,
Komentáře (6)