Kompot z oloupaných broskví pro další použití
Tento jednoduchý a tradiční recept vám umožní zpracovat větší množství broskví a vytvořit sladký kompot, který můžete použít do dezertů, jogurtů, koláčů nebo podávat samotný. Chuť letního ovoce si tak budete moct vychutnat i v zimních měsících.
Suroviny pro 1 dávka
3 sklenice po 750 ml
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 519 kJ / 1 080 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,00 g |
Tuky | 4,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 85 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 235,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny broskve dáme do vařící se vody, chvilku je tam necháme, potom je rychle dáme pod studenou vodu, aby nám šly loupat. Co nejde sloupnout, tak ořízneme.
Krok 2: Broskve nakrájíme na menší kusy a dáváme do umytých sklenic (nejlépe 750 ml).
Krok 3: Nasypeme na broskve cukr, přidáme badyán.
Krok 4: Uvaříme na nálev vodu s kyselinou citronovou, převaříme ji a hned zalijeme broskve ve sklenicích a dobře zavíčkujeme.
Krok 5: Do zavařovacího hrnce nebo obyčejného vyššího hrnce dáme vodu. Když se začne vařit, naskládáme připravené sklenice a od bodu varu necháme přikryté sterilovat 15 minut.
Krok 6: Sklenice vyndáme, obrátíme dnem nahoru, necháme vystydnout, otočíme zpět a uložíme.
Zveřejněno 27. 8. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kompot z oloupaných broskví pro další použití
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YVOK
Moje poznámka
Kompot z oloupaných broskví pro další použití
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YVOK
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 16 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 21 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 2 hodinami
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 9 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 9 hodinami
Krenex
dragomirac před 10 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 10 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 11 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 11 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 11 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 12 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 12 hodinami
Tématické fráze:
kompot z broskví,
broskve kompot,
kompot broskve,
zavařené broskve,
broskve,
broskve kompot recept,
jak sloupnout broskve,
kompot z broskví recept,
zavařené broskve recept,
recept na kompot z broskví,
recept na zavařené broskve,
jak se loupou broskve,
broskve recepty,
jak zavařit broskve recept,
recepty zavařené broskve,
kompot s broskví,
rychlý kompot z broskví,
broskev kompot,
jak rychle oloupat broskve,
recept zavařené broskve
Suroviny:
broskve,
cukr krystal,
badyán,
voda,
kyselina citronová
Komentáře (4)
Bibi, doufám, že jsi slupky nevyhodila, ale usušila a v zimě z nich máš primovní čajíček