Jasmínová rýže- příprava v obyčejném hrnci
Uvařit rýži není žádná věda, to zvládne každý začátečník i podle návodu na obalu. Nicméně s naším receptem připravíte dokonalou, nadýchanou a voňavou přílohu. Dušená jasmínová rýže vás nikdy nezklame, vždy se budete moci pochlubit.
Postup přípravy
Krok 1: Jasmínovou rýži důkladně propláchneme ve vlažné vodě (studená i horká jsou špatné, protože se rýže "lekne").
Krok 2: Dáme do hrnce a k 1 dílu rýže přidáme 1,5 dílu studené vody. Dáme na zdroj tepla a čekáme, až se voda začne vařit.
Krok 3: Poté přendáme na nejmenší hořák, na nejnižší stupeň a necháme cca 15 minut dusit. Voda by měla být po 15 minutách vypařená.
Krok 4: Rýži promícháme (nejlépe hůlkami) a necháme v hrnci ještě pár minut dojít.
Zveřejněno 26. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jasmínová rýže- příprava v obyčejném hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/29kv
Moje poznámka
Jasmínová rýže- příprava v obyčejném hrnci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/29kv
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 14 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 18 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 20 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 23 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí smetanový pekáček
mar.bystricka před 1 minutou
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
janatka před 1 hodinou
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 1 hodinou
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 2 hodinami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 2 hodinami
Báječný perník
Avenos@seznam.cz před 3 hodinami
Bohatý ostružinový koláč
Tarantule před 3 hodinami
Domácí kečup
Baruska. před 5 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Rorejsek před 9 hodinami
Tématické fráze:
jasmínová rýže,
jasmínová rýže recept,
jak se vaří jasmínová rýže,
vareni jasminove ryze,
jasminova ryze vareni,
rýže jasmínová,
jasmínová rýže recepty,
jak správně uvařit jasmínovou rýži,
jak varit jasminovou rýži,
jak uvařit jasmínovou rýži,
jasmínová rýže jak vařit,
recept jasminova ryze,
rýže jasmínová recept,
jak správně uvařit rýži,
jak uvařit rýži,
jak se vaří rýže basmati,
jak správně vařit rýži,
rýže jasmínová recepty,
rýže basmati nebo jasmínová,
jak připravit jasminovou ryzi
Suroviny:
rýže jasmínová,
voda
Komentáře (19)
Rýži opláchneme, vložíme do hrnce. Na 1 díl rýže cca 1,5 dílu vody.
V hrnci pod pokličkou vaříme 10-15 minut do vyvaření veškeré vody.
Pak ztlumíme na nejslabší plamen a necháme dojít 5 minut.
Solit není potřeba, má výbornou chuť i bez soli.
Největší chyba je nesprávný poměr rýže a vody!
Tenhle postup používám na téměř všechny druhy rýže a nikdy se mi nestalo, že by byla rozvařená nebo tvrdá.
rejže jo?
PS:Ondra a Eliška museli ste pri príprave niekde spraviť chybu