Habešan
Habešan je opravdová lahůdka. Voňavé perníkové těsto potřeme povidly se skořicí. Následně posypeme opečenými lískovými ořechy, které předchozím upečením získají větší aroma. Podle tohoto receptu jej snadno zvládnete.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 436 kJ / 2 972 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,92 g |
Tuky | 78,87 g |
Vláknina | 17,55 g |
Cholesterol | 518 mg |
Sodík | 1,86 g |
Sůl | 0,42 g |
Sacharidy | 471,13 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Habešan
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rYW6
Moje poznámka
Habešan
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rYW6
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 4 hodinami
Divoká kachna pečená na zelenině
Přidáno před 11 hodinami
Krkovička na česneku
Přidáno před 15 hodinami
Liptovská pomazánka
Přidáno před 18 hodinami
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno před 22 hodinami
Mrkvový krém
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
renata.keles před 1 hodinou
Sladkokyselé kuře (Sweet&Sour Chicken)
Alzbetina Prk. před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem
ZboSy před 4 hodinami
Loštická cibulačka
Sahula před 12 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 13 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 13 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 14 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 14 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 16 hodinami
Tématické fráze:
jak rozpůlit kokosový ořech,
medovník s povidly,
dortománie galerie,
moučníky,
celozrnný závin s povidly,
dort habesan,
moučník habešan,
perníková roláda s povidly,
habersan,
pernikovy zavin habesan,
habesan buchta,
chlebíček habešan,
perník habešan,
šátečky z celozrnné mouky s oříškovou náplní,
perníkový závin s povidly,
něco s povidly,
habesan moucnik,
perníkový závin s povidly a ořechy,
recepty z dortománie,
dortománie 21 díl
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
vejce,
med,
rum,
soda jedlá,
koření do perníku,
povidla švestková,
rum,
skořice mletá,
ořechy lískové
Komentáře (47)
no tak jsi to ovejcila, no bóďo
jaa vim ze je to dobre bochte, voni jako cert. . . eee umyty cert
jo tak ty jsi toho habíbu jeste vytunila brusinkama? Se nedivim,ze si pak zblajznes pul sve prace
a jeste ho hejcka cukérkem,k cemu sprosta mouka, ze?
p.s. Ale fesaka jsi vyrobila, i s tem leskem
habibéé, fatimo krásná.. upíknuto i s vejcetem
můj otaz, ohledněvá potírky.. to nebylo nic proti tomu, co následovalo
no nic, fúkala jsem jak fujara, abych se toho sladkého svinstva zbavila
do vňútra jsem ještě přidala brusinky a vrchem zase mandličky lupínkové.. to ti je dobrota.. půlku 1. nohavice jsem ztrestala, páč jsem se mušíla uklidnit po duševní újmě.. uff... bod jsem dala, tu máš foto a díky veliké, převeliké, hermionko moje milá
p.s. Cítím, že u reveníčků je již napínuto, voňá to až semká