Rebarborová bábovka
Lety prověřený recept na bábovku v netradičním spojení se svěží kyselostí rebarbory. Tento nadýchaný dezert vás okouzlí a díky skořici a vanilce provoní celou domácnost. Skvělá volba pro milovníky sladkokyselých chutí!
Suroviny pro 1 kus
dortová forma o velikosti 24-26 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 103 kJ / 4 566 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,49 g |
| Tuky | 116,56 g |
| Vláknina | 33,00 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 899 mg |
| Sůl | 2,72 g |
| Sacharidy | 768,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kostičky (cca 1 cm). Poté ji posypeme cukrem, který by měla postupně vstřebat. Pokud rebarbora nasákne všechen cukr, můžeme podle chuti přidat další.
Krok 2: Formu na pečení vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, nebo vyložíme pečicím papírem.
Troubu předehřejeme na 175 °C. Krok 3: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 4: Mouku prosejeme a smícháme se špetkou soli a kypřicím práškem. Krok 5: Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky, přidáme střídavě po částech mléko a směs sypkých surovin. Krok 6: Nakonec do těsta zlehka stěrkou přimícháme sníh z bílků a pak ještě opatrně větší část rebarbory. Krok 7: Těsto nalijeme do připravené formy a na povrch nasypeme zbytek rebarbory. Lehce posypeme vanilkovým cukrem Krok 8: Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 175 °C zhruba 55 minut. Propečenost zkoušíme špejlí. Krok 9: Po upečení lehce posypeme skořicovým cukrem.
Troubu předehřejeme na 175 °C. Krok 3: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky a z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 4: Mouku prosejeme a smícháme se špetkou soli a kypřicím práškem. Krok 5: Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky, přidáme střídavě po částech mléko a směs sypkých surovin. Krok 6: Nakonec do těsta zlehka stěrkou přimícháme sníh z bílků a pak ještě opatrně větší část rebarbory. Krok 7: Těsto nalijeme do připravené formy a na povrch nasypeme zbytek rebarbory. Lehce posypeme vanilkovým cukrem Krok 8: Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 175 °C zhruba 55 minut. Propečenost zkoušíme špejlí. Krok 9: Po upečení lehce posypeme skořicovým cukrem.
Zveřejněno 4. 6. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rebarborová bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y7Jw
Moje poznámka
Rebarborová bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y7Jw
Nejnovější recepty
Ragú z červené čočky a zeleniny
Přidáno před 7 hodinami
Tlačenkový salát podle ČSN
Přidáno před 7 hodinami
Medové kornoutky s krémem
Přidáno před 10 hodinami
Kokosové sušenky
Přidáno před 12 hodinami
Drážďanská štóla
Přidáno před 14 hodinami
Vanilkové rohlíčky podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Listový salát s ořechy
Limek před 2 hodinami
Margot kuličky
Junys před 3 hodinami
Zapečené kuřecí řízky
Elivet před 3 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
[email protected] před 3 hodinami
Rychlá ořechová bábovka
Misatomanova před 3 hodinami
Jihočeská kulajda
RomanaMonika před 5 hodinami
Jednoduché řezy s krémem ze zakysané smetany a šlehačky
Mi_Ky před 5 hodinami
Sypaný jablečný koláč
magdalenka před 6 hodinami
Polévka z oranžové tykve
Kajkajak před 6 hodinami
Tématické fráze:
rebarbora recepty,
rebarborové recepty,
rebarborová zmrzlina,
rebarborova,
domaci babovka,
rebarbarova babovka,
pravá bábovka,
bábovka srebarborou,
bábvka z rebarborou,
rebarrborova bábovka recept,
třená s rebarborou,
rebarbora třená,
rebarbora recept,
recepty z rebarbory,
rebarbora z domácí pekárna,
rebarborov,
babavka pekarny domaci,
reberborova babovka,
rebarborová babpvka,
recept na rebarborovou bábovka
Suroviny:
rebarbora,
cukr krupice,
máslo,
cukr krupice,
vejce,
mléko,
mouka hladká,
sůl,
kypřící prášek do pečiva,
tuk,
mouka hrubá,
cukr vanilkový,
cukr skořice
Komentáře (7)