

Makovec (makový koláč)
Suroviny 8 (větší kousky z dortové formy)
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 vejce
- 1/2 hrnku oleje
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek vody
- 1 hrnek mletého máku
Postup přípravy receptu
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme vodu, olej a zbytek surovin. Nakonec přidáme ušlehané bílky, pečlivě a jemně promícháme.
Pečeme na 200 stupňů, špejlí poznáme, zda je makovec hotový. Dobrou chuť!
Poznámka od kuchařky
Polohrubou mouku můžeme nahradit i moukou hladkou.
Do těsta je dobré přidat špetku soli.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Makovec (makový koláč)
-
savlinka:Jsem ráda, že chutnal
-
Tak před chvíli jsem ho upekla,je dobrý
a z dovolení jsme přidala fotku
-
Jen malá poznámka - doporučuji cukru jen tři čtvrtě hrnku. Ověřeno!!!! Dobrá buchétka.
-
JitkaS:Já používám hrnky od Nescafé, takže to bude tak 200ml
-
A já se zeptám, jak velký hrnek 2; 2,5; 3 dcl? Makovec vypadá lákavě a to srdíčko je efektní
Sedím tu s kafíčkem a kousek by se hodil
-
mimosa:Dobrý den, já jsem použila mák MLETÝ. Moc děkuji za upozornění
-
Mám akorát dotaz-mák surový,nebo mletý?Díky
-