Blbouny z pekárny
Jakmile začne dozrávat ovoce na zahrádce, je sezona ovocných knedlíků započata. Různě v krajích má své názvy a jedním z nich je také typické označení blboun. Tak připravte těsto, naplňte jej ovocem a pochutnejte si.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 241 kJ / 5 316 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 166,76 g |
Tuky | 36,72 g |
Vláknina | 40,80 g |
Cholesterol | 554 mg |
Sodík | 475 mg |
Sůl | 1,02 g |
Sacharidy | 1 059,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Přísady vložíme do pekárny a zapneme program Těsto.
Krok 2: Po zpracování jej vyjmeme z nádoby pekárny, rozdělíme na kousky a naplníme zvoleným ovocem. Po zabalení necháme knedlíky ještě 10 minut kynout.
Krok 3: Poté je vaříme ve vodě 7 minut. Jakmile je vytáhneme z vody, propíchneme je, aby mohla odejít pára.
Zveřejněno 20. 7. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Blbouny z pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NYo8
Moje poznámka
Blbouny z pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NYo8
Nejnovější recepty
Topinka s česnekovým tvarohem
Přidáno před 1 hodinou
Mleté maso pečené v listovém těstě
Přidáno před 1 hodinou
Mandlová bublanina s třešněmi
Přidáno před 15 hodinami
Jahodové nanuky
Přidáno před 15 hodinami
Banánové lívance s teplou Lotus polevou, malinami a lískovými oříšky
Přidáno před 17 hodinami
Rychlý koláč s tvarohem a jahodami
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mleté maso pečené v listovém těstě
Moanka před 11 minutami
Dobrá frankfurtská polévka
drutek73 před 1 hodinou
Kotlety na smetaně
Dudkova77 před 1 hodinou
Prošívaná deka
Jandulka13 před 2 hodinami
Měkoučký čokoládový dort
Hancik před 2 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem
Jitka64 před 4 hodinami
Bublanina III
rapav před 5 hodinami
Hrnková pistáciová bábovka
Jan Nemec před 5 hodinami
Žampionovo-bramborová polévka
xSarka před 14 hodinami
Čokoládovo-jablečný moučník
xSarka před 14 hodinami
Tématické fráze:
blbouni,
blbouni recept,
kynuté ovocné knedlíky z domácí pekárny,
ovocné knedlíky z pekárny,
blbouni recepty,
blbouni na páře,
recept na blbouny,
blbouni z domaci pekarny,
kynuté jahodové knedlíky z domácí pekárny,
kynuté ovocné knedlíky z pekárny,
blbouni v páře,
kynuté knedlíky z pekárny,
blbouny,
blbouni s jahodami,
ovocné knedlíky z domácí pekárny,
babiččiny blbouny,
kynuté knedlíky z domácí pekárny,
ovocné kynuté knedlíky z pekárny,
blboun,
kynutý knedlík z domácí pekárny
Suroviny:
mouka hrubá,
mouka hrubá,
mléko,
mléko,
vejce,
vejce,
droždí,
droždí,
cukr,
cukr,
sůl,
sůl,
ovoce,
ovoce
Komentáře (29)
Tak ano, potvrzuji, že s těstem se krásně pracuje. Je dobré. V parním hrnci jsem knedlíky dělala 15 minut. Ani jeden se nesrazil. Kynuté knedlíky se u nás dělají zcela vyjímečně, raději mlsáme tvarohové.