Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílá houbová polévka

Pokud jste nasbírali v lese košík plný čerstvých hub a hledáte pro něj využití, můžete připravit smetanovou houbovou polévku, dochucenou štiplavým octem a zahuštěnou máslovou jíškou. Polévka zasytí a příjemně zahřeje.

Hodnocení receptu je 4,7 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

veru.hol

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 30 min

35 min (5 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 627 kJ /
1 345 kcal
Bílkoviny33,43 g
Tuky103,56 g
Vláknina2,25 g
Cholesterol 522 mg
Sodík 207 mg
Sůl0,41 g
Sacharidy68,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce s vývarem nebo vodou dáme vařit houby, okořeníme kmínem, pepřem a solí. Krok 2: Připravíme jíšku z másla a hladké mouky. Máslo rozehřejeme a mouku na něm usmažíme. Krok 3: Když jsou houby měkké, zahustíme jíškou. Poté přilijeme smetanu. Krok 4: Až začne polévka vařit, klepneme jedno vajíčko a rozmícháme. Necháme provařit. Krok 5: Při servírování posypeme nakrájenou petrželkou a každý si dle chuti kápne ocet přímo do talíře.

TIP: Top 7: Houbová jídla

Zveřejněno 20. 9. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílá houbová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qg60

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílá houbová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qg60

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

já ješte miluju když v polévce jsou kroupy.... mmmm to je pak dobrota :) dělá mamka... :) prostě nejlepší-..:-)

výborná :-)

Ten talíř je nádherný:-* Připomíná mi to moju babičku:-) Z takového by mi chutnala každá polívečka:-K:-K:-K

Ve středu dopoledne byla tahle dobrota v Prostřeno,jen to vajíčko tam chybělo:-)Také ji mám raději s vejcem:-p+7:yes:

Eli, mám moc ráda Tvé recepty, ale ještě raději ty tvé talíře :-)

Eliza: mockrát děkuji za krásný fotky. je dobře že vám chutnalo :-)
tejaja: masox samozřejmně není povinný, ale nám to tak chutná... pokud mám doma vývar tak dávám vývar a masox už ne, ale to je zcela mimimálně

Eliza:Zrovna jsem si na ni myslela:-S:-D, zítra jdu ráno na hříbky, tak jsem ji chtěla zrealizovat;-) Možná na ni ještě dojde:-p

Uvařila jsem a je moc dobrá. Příjemný recept - jako poděkování posílám obrázky.:-):-K

Chuť čerstvých húb by som nekazila masoxom :-// Inak by bola polievočka výborná ;-)

:-Kpřidat kopr a trošku brambor a je to jako kulajda,tyhle smetanové polévečky ty já můžu:yes::yes:

Tématické fráze:
houbova polévka, bílá polévka s houbami, houbová polévka ze sušených hub, bílá polévka, bíla polevka z hub, houbová polévka od babičky, recept na bilou houbovou polévku, recept na houbovou polévku, bílá polévka recept, hobova polevka, bílá hříbková polévka, bílá polévka s houbama, polévka houbová, bílá houbová, bila polevka shoubami, bílá polévka s vejcem, houbove polevky, bila polevka s houbamy, bíla polévka z houbami, recept houbova polevka

Suroviny:
houby, kmín drcený, sůl, pepř mletý, mouka hladká, máslo, smetana, vejce, petrželka, ocet, vývar masový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu