Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Atajef - plnene arabske livanecky

Hodnocení receptu je 4,9 (43×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aisha

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 064 kJ /
5 513 kcal
Bílkoviny174,80 g
Tuky202,10 g
Vláknina42,80 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 429 mg
Sůl1,57 g
Sacharidy727,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny na těsto smícháme, čímž vznikne řidší těsto, které necháme 1 hodinu (při pokojové teplotě) odpočívat. Po uplynutí doby těsto znovu promícháme (těsto lehce nakynulo a zhoustlo). Krok 2: Formu (silikonový nebo kovový kroužek o průměru 10 cm) potřeme lehce olejem, vložíme na středně rozpálenou suchou pánev, vlijeme do ní trochu těsta a pomalu smažíme dorůžova. Neobracíme, těsto se smaží pouze z jedné strany (viz.foto). Na vrchní straně nesmí zůstat těsto syrové, spíše jen lehce zatáhnuté. Dávka vystačí na 30 lívanečků. Krok 3: Lívanečky necháme vychladnout. Krok 4: Hrubé namleté ořechy smícháme s cukrem a skořicí. Krok 5: Všechny suroviny na tvarohovou náplň dáme do misky a vymícháme hladkou náplň, která nesmí být řídká. Krok 6: Vychladlé lívanečky plníme náplněmi tak, že na každý lívaneček dáme vrchovatou lžičku náplně, přehneme v půlce a kraje pořádně přitiskneme k sobě. Tím, že je těsto osmaženo pouze z jedné strany, je dobře tvárné (pružně), kraje nepatrně lepivé, čímž se dobře zavírají. Krok 7: Takto připravené lívanečky buď smažíme ve vyšší vrstvě oleje, nebo je při 200°C pečeme 10 - 15 minut dozlatova. Krok 8: Hotové je polijeme cukerným nebo javorovým sirupem a ještě teplé podáváme.

Zveřejněno 15. 11. 2012

Poznámka autorky aisha

1 hrnek = 200 ml

Na smazeni lze pouzit formu na volska oka o prumeru 10 cm.

Plnene livanecky je mozne pred smazenim ci pecenim skladovat v mrazaku a dle potreby kdykoliv pouzit. Pred konecnou upravou se nerozmrazuji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w7qX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w7qX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

bofinka: Už pochopila!!!!:-D:-D:-D:-D Karamel mňam! ;-)

Veronika.Hrozna: V naplni orechove se pri druhem smazeni stane z cukru lehky karamel a orechy podrzi pospolu ;-)

bofinka: Jsme se nepochopili , ta tvarohová má mléko, ta je O.K., ale ta ořechová je jen cukr, skořice a ořechy, když to smícháš, je to suchá směs, to tam musíš jen nasypat lžičkou a přehnout a v oleji, ten cukr zůstane křupavý, myslím....

Veronika.Hrozna: Vsak taky proto jsou 2x smazene. Nejprve je smazis jen z jedne strany, nechas vychladnout a pak naplnis na onu nepecenou stranu, prehnes a znovu smazis (nebo dopeces v troube)
www.bing.com/videos/riverview/relatedvideo?q=atayef%20recipe&mid=5532C7E507C4086C9EC05532C7E507C4086C9EC0&ajaxhist=0

magdalenka: Zarazila me ta orechova napln orechy,skorice a cukr.Dal nic?Vzdyt by to bylo suche a padalo z tech placek,ze ano? Neco chybi, v cem se ten cukr rozpusti.

Musia byť skvele...

Toto na mě vykouklo v náhodných a nemohu než dát bod č. 39;-):-K:-K:-K:yes:

Aisho, Tvé recepty jsou parádní a hlavně fotky jsou zde velkou konkurencí pro některé...parádní!!

Výborný recept a parádní fotka:yes::yes:+

Krásne a výborné lievance, fakt si bod zaslúžia:yes:

very nice... úúúžasné:-K:-K:-K:yes::yes::yes:

NO hned bych jela ochutnat;-):yes::yes::yes:

Další z Tvých zajímavých a pěkných receptů :-O:-p:yes:

Tomu říkám kuchařský skvost! :-O:yes::yes::yes: Bodík je samozřejmostí. ;-)

Krásný recept i fotky:yes::-):-p

aisha: Moc pěkné:yes:. Máš krásné recepty a úžasné fotky :-K:yes::yes::yes:

Úžasné, nádherné foto, co recept to skvost:yes::yes:

Danka: Dekuji za zajem..napln se dava na syrovou (neosmazenou) stranu.

Vsem moc dekuji za chvaliva slova a komentare..moc me to tesi..:-K:-K

... to je skvostnééééé;-);-);-)

Recept vypadá lákavě, ráda bych zkusila. Prosím, na kterou stranu dáváte náplň?

Moc pěkné Aishi, mne se líbí jednakj receptík, ale také to aranžmá, tak květina mi připomíná dovolenou v Tunisu, tam jsem takhle položený květ měla pokaždé na oběd i večeři, je vidět, že je to recept z jiné země, wow:-K:yes:

Znam!!! Co jsem se jich najedla! Jsou uzasny a nemuzu na ne u nas prijit. Diky za recept, moc se bude hodit. Bod jasnej:yes:

To musí být dobrota:-p:yes:

Zbožňuji tvé arabské recepty!!!:yes::yes:

Velice zajímavý recept, krásné foto:-O Zajímavé jsou ty dírky v lívanečkách:-)).:yes:

Aisho na Tvé krásně nafocené jídla je opravdu radost koukat:-KReceptík se mi líbí též;-):-p:yes:

:-O Krása na talíři:yes:

Tý, jó, to musí být dobrota. :-p Určitě vyzkouším. :yes:

Už jsem uložila, protože takové krásné lívanečky musím vyzkoušet:-K vypadá to na velkou dobrotu:yes::yes: jen tak mezi námi...nádherná fotka:yes::yes::-K

Úžasné...:yes:

No to je nádhera, brzy vyzkouším:-K:-K:-K už se na to těším!!!

Tématické fráze:
livanecky politi, cuketové náplně do pita chleba, silikonová forma na lívanečky - recepty, arabske buchty, recepty z jinych zemi, recept na arabské dobroty, z jinych zemi recepty, testo na livanecky, ababske kroupy, livanecký

Suroviny:
mouka hladká, mléko, voda, cukr, droždí sušené, prášek do pečiva, ořechy vlašské, cukr, skořice, tvaroh, žloutek, cukr vanilkový, cukr, mléko, sirup javorový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu