Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka s dvojitou porcí kávy

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petnovka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 587 kJ /
3 008 kcal
Bílkoviny77,07 g
Tuky58,58 g
Vláknina12,35 g
Cholesterol 867 mg
Sodík 402 mg
Sůl0,88 g
Sacharidy537,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse prošleháme vejce s cukrem. Krok 2: Ve smetaně rozpustéme sáček Cappuccina a přidáme jedno malé espresso, kakao a špetku skořice. Krok 3: Společně krátce zahřejeme. Krok 4: Mouku smícháme s práškem do pečiva a postupně ji přidáváme k vejcím a zaléváme kávovou smetanou. Krok 5: Vypracujeme hladké těsto, nalijeme do předem máslem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 45 minut.

Zveřejněno 24. 11. 2012

Poznámka autorky petnovka

Omlouvám se za nic moc fotku, bábovka je tak dobrá, že se hned začala jíst a já si bohužel až později uvědomila, že bych ji sem mohla dát.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9YwD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9YwD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Espresso uvařené - malý šálek.

Já mám kávové moučníky moc ráda, takže tohle by se u nás ujalo;-)
Jen dotaz. Expreso jak..taky nějaký sáček, nebo uvařené expreso? 1 malé silné..to mi nějak nic neříká.

marieannaf 24. 11. 2012 20:51
Móóóc dobrá, co dobrá - VÝBORNÁ.:yes:

vypadá dobře - žádná dusivka ;-)

Tématické fráze:
bábovka s kávy, babovka z kavy, dvojtou porci, bábovka ze tří vajec, bábovka s kávovými likerem, expreso jak uvařit, prehistorický park online, dukanove recepty, káva expreso, jak uvařit expreso kávu, jak se vaří expreso káva, káva v bábovce

Suroviny:
vejce, smetana, mouka hladká, cukr krupice, cappuccino, káva espresso, skořice, kakao holandské, prášek do pečiva

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu