Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 217 kJ / 4 593 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 269,23 g |
| Tuky | 146,17 g |
| Vláknina | 138,17 g |
| Cholesterol | 500 mg |
| Sodík | 2,40 g |
| Sůl | 1,76 g |
| Sacharidy | 487,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cizrnu pres noc namocime do vody, ve ktere jsme rozmichali 1/2 lzicky sody.
Krok 2: Vodu scedime, cizrnu proplachneme, zalijeme cistou vodou a varime do mekka, cca 1,5 - 2 hodiny.
Krok 3: Do hrnce s vyssim okrajem vlozime oloupane cele cibule, kusy krutiho krku, kardamon, sul, zalijeme vodou cca 5 cm nad uroven masa (nedavejte prilis moc vody, aby vznikl silny vyvar) a privedeme k varu. Priklopime poklici, ztlumime na minimum a nechame cca 2,5 - 3 hodiny tahnout. Behem vareni sbirame vzniklou penu.
Krok 4: Do hotoveho vyvaru prisypeme mekkou cizrnu, pridame mlete nove koreni, pepr a promichame.
Krok 5: Nadrobno nakrajenou cibuli osmahneme dozlatova, prisypeme tarhonu a lehce orestujeme. Prilijeme vodu, osolime a uvarime dle navodu.
Krok 6: Kruti maso podavame s tarhonou, cizrnou a cibuli, zalite vyvarem.
Zveřejněno 20. 1. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maftul - kruti krk s cizrnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YXWY
Moje poznámka
Maftul - kruti krk s cizrnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YXWY
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 7 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 12 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 18 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 2 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 4 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 6 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 7 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 7 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 8 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 8 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 8 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 8 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 9 hodinami
Tématické fráze:
krůtí maso s cizrnou,
mail jaj.co loc:cz,
kruti krk recept,
krůtí krky recepty,
recept file po jordánsku,
krůtí krk,
maso s cizrnou,
kruti krk recepty.cz,
ovce krk recept,
kardamon s cizrnou,
maftoul,
recept cizrna kruti,
mail jaj co loc:cz,
kruti krk recepty,
recepty na krůtí krky,
maso na cibuli a cizrna
Suroviny:
krky krůtí,
cizrna,
soda jedlá,
cibule,
kardamom,
koření nové koření mleté,
sůl,
pepř,
těstoviny tarhoňa,
cibule,
olej olivový,
sůl,
pepř
Komentáře (15)
Krom oprazenych malych cibuliek sa dava aj mrkev na kousky, libanoncania davaju aj por napriklad a korenie nove korenie, kurkuma, skorica..ja osobne davam este feferonku a paradajky na stvrtky..a maftul s celozrnej psenice ten tmavsi a je aj vonavejsi..ahooj :))
Ja mam maslo moc rada, priste zkusim maso i cibuli orestovat. Jen dotaz, restuje se to syrove nebo az po uvareni?
www.tasteofbeirut.com/2011/11/maftoul/
Matfunyje sa to nazyva a cibulky male cele sa opekaju na troske masla/ghee, pak maso..
..ale aj tak to mas
Jana Remkova: Jani, jsi muj clovek, jen tak s horcici..