Maftul - kruti krk s cizrnou

Drůbeží maso Doba přípravy: 2,5 hodiny 14 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 2,5 hodiny 14 názorů

Suroviny

1 kg krůtí krky (rozdělení na kusy)
300 g cizrny
1/2 lžičky sody (nemusi byt)
4 cibule
3 ks celeho kardamonu
1 lžička mletého noveho koření
sůl
pepř
Na tarhoňu:
500 g tarhoňa
1 cibule
olivový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu pres noc namocime do vody, ve ktere jsme rozmichali 1/2 lzicky sody.

  2. Vodu scedime, cizrnu proplachneme, zalijeme cistou vodou a varime do mekka, cca 1,5 - 2 hodiny.

  3. Do hrnce s vyssim okrajem vlozime oloupane cele cibule, kusy krutiho krku, kardamon, sul, zalijeme vodou cca 5 cm nad uroven masa (nedavejte prilis moc vody, aby vznikl silny vyvar) a privedeme k varu. Priklopime poklici, ztlumime na minimum a nechame cca 2,5 - 3 hodiny tahnout. Behem vareni sbirame vzniklou penu.

  4. Do hotoveho vyvaru prisypeme mekkou cizrnu, pridame mlete nove koreni, pepr a promichame.

  5. Nadrobno nakrajenou cibuli osmahneme dozlatova, prisypeme tarhonu a lehce orestujeme. Prilijeme vodu, osolime a uvarime dle navodu.

  6. Kruti maso podavame s tarhonou, cizrnou a cibuli, zalite vyvarem.

Komentáře k receptu Maftul - kruti krk s cizrnou

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

  • aisha aisha(autorka receptu)

    jaj: U nas se pouziva pouze palmove samneh, ovci vubec. Nejvice vsak olivovy olej. ;-):-K

    Odpovědět

  • jaj jaj(neregistrovaný)

    Aisha, pouzivaju ghee, alebo Simneh z ovcieho masla prepusteneho..mugrabyje tomu vravia libanoncania najviac. Maftul palestincania..to je zvlastne, asi sa ti vasi citia viac libanoncanmi ;-)
    Krom oprazenych malych cibuliek sa dava aj mrkev na kousky, libanoncania davaju aj por napriklad a korenie nove korenie, kurkuma, skorica..ja osobne davam este feferonku a paradajky na stvrtky..a maftul s celozrnej psenice ten tmavsi a je aj vonavejsi..ahooj :))

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    jaj: U izraelskych Arabu ma toho jidlo dva nazvy, bud Maftul nebo Mugrabiji. Tarhoni se tu rika kuskus kbir. Dokonce se nazvy lisi dle oblasti..;-) Cibule se u nas pouze vari jako soucast silneho vyvaru. Maslo izraelsti Arabove temer vubec nepouzivaji, pouze domaci olivovy olej...diky..:-K
    Ja mam maslo moc rada, priste zkusim maso i cibuli orestovat. Jen dotaz, restuje se to syrove nebo az po uvareni?

    Odpovědět

  • jaj jaj(neregistrovaný)

    Maftoul je to co je na obrazku v pozadi--ta priloha .Je to vlastne kuskus blizkeho vychodu.Najoblubenejsi je v Palestine a Jordansku tmavy z psenicnej muky celozrnej.V Libanone su gulicky biele a velke skoro ako hrach.
    http://www.tasteofbeirut.com/2011/11/maftoul/

    Matfunyje sa to nazyva a cibulky male cele sa opekaju na troske masla/ghee, pak maso..
    ..ale aj tak to mas :yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Měla jsem masíčko v pátek, jen tak s křenem a hořčicí, mám ho moc ráda jen tak:-K:-K más to pěkné:-K

    Odpovědět

  • aisha aisha(autorka receptu)

    Holky...:-K:-K:-K..

    Jana Remkova: Jani, jsi muj clovek, jen tak s horcici..;-):-p

    Odpovědět

  • Iness Iness

    Pěkné masíčko:-p. Cizrnu mám ráda, takže:yes::-).

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

  • rebeka rebeka

    :-O až se tají dech nad tou krásou:-O:-K:-K:-*:yes::yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    super receptík a foto :yes::yes::-p:-K

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    :yes::yes: krásná fotka a krk z krůty je perfektní i jen tak, jen s hořčicí.:-p

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já miluju krk opečený a pak různě upravený, já myslím, že s tímhle receptem to bude bezva ;-);-):-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: krůtí maso s cizrnou mail jaj.co loc:cz kruti krk recept krůtí krky recepty recept file po jordánsku krůtí krk maso s cizrnou kruti krk recepty.cz ovce krk recept kardamon s cizrnou maftoul recept cizrna kruti mail jaj co loc:cz kruti krk recepty recepty na krůtí krky maso na cibuli a cizrna