Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborovo - smetanové pagáče

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mia2404 mia2404

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 511 kJ /
4 185 kcal
Bílkoviny103,94 g
Tuky204,21 g
Vláknina25,25 g
Cholesterol 843 mg
Sodík 722 mg
Sůl1,61 g
Sacharidy470,28 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zemiaky dáme uvariť v osolenej vode, potom ich rozpučíme, pridáme vajíčka, mlieko, kyslú smotanu a maslo, soľ, cukor, dobre premiešame a dáme do pekárničky. Pridáme múku a droždie. Zapneme program cesto. Krok 2: Po vykysnutí 2-krát prekladáme, ked rozvaľkáme, troška posypeme múkou a popicháme vidličkou. Vykrajujeme a potrieme vajíčkom. Pečieme na 170-180°C 15-20 minut podľa rúry. Krok 3: Cesto po vykysnutí je troška redšie, ale dá s ním dobre pracovať (poprípade môžeme pridať troška muky ešte).

Zveřejněno 24. 1. 2013

Poznámka autorky mia2404

Recept som dostala od kamošky a musím povedať, že sú ľahučké a veľmi chutné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ykX6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ykX6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Majka8::-) rozpučíme - roztlačíme ako ked robíme zemiakové pyré

Právě mám těsto na housky v pekárně,ovšem jiný recept.
Tyto upeču zítra,už skoro do pekárny pro pečivo nechodím,peču vše doma.Jen jsem nepochopila slovo rozpučíme,prosím o překlad;-)zřejmě nastrouhat...neva recept hned tisknu

Šikula!:yes:

Mňam.:yes::yes:

naducánci krásní:yes::yes:

moc krásné, už moje babička mi říkala, že mám do jakéhokoliv kynutého těsta dát vařený brambor, že je těsto vláčnější a déle vydrží - měla pravdu, ty jsi toho důkazem:yes:

ty jsou nádherné :yes::yes::-K:-p

Krasne, pagace mame moc radi, ukladam a prvni bod posilam.

Tématické fráze:
smetanové pagáčky recept, bramborové pagáče, bramborové pagáčky, zemiakove pagace v domaci pekarne, slaninove pagace, smetanove pagace, pagacky z brambory, nejlepší pagáče smetanové, špenatove pagače, škvarkové pagáče s bramborem a kyslou smetanou recept, slaninový nebo škvarkový pagáč, recepty na pagace, zemiakové pagáče, nejlepší škvarkovo zemiakove pagace, kynutý pagáč bramborami, pagáče s bramborovou náplní, pagace bez droždí s bramborami, bramborové pagáč, pagáče se sušeného droždí, sýrové pagáče recept smetana

Suroviny:
mouka hladká, mléko, droždí sušené, cukr, tuk hera, smetana zakysaná, sůl, brambory, vejce, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu