Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté vdolky

Slané kynuté vdolky jsou skvělou alternativou ke klasickým sladkým variantám. Podávejte je s bylinkovým dipem, zakysanou smetanou nebo jako přílohu k polévkám a gulášům. Jednoduché, chutné a univerzální!

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Beetty

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min Bez doby kynutí

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, Bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

asi 20 kusů

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 829 kJ /
2 349 kcal
Bílkoviny74,68 g
Tuky54,31 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 204 mg
Sůl0,46 g
Sacharidy382,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy nasypeme mouku, přidáme olej, sůl a vajíčko. Krok 2: V hrnečku připravíme kvásek – do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít. Krok 3: Pak vlijeme do mouky a vypracujeme vláčné těsto. Podle potřeby můžeme přidat mouku nebo mléko. Krok 4: Těsto necháme na teplém místě kynout 1 hodinu. Krok 5: Poté vyklopíme na vál a vytvoříme bochánky, které dáme na tukem vymazané plechy a ponecháme ještě asi půl hodiny odpočívat a znovu kynout. Krok 6: Poté potřeme tukem a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme (podle velikosti) asi 30 minut. Krok 7: Do těsta můžeme také přidat kmín nebo vdolky sypat různými semínky. To už podle toho, jak má kdo rád.

TIP: Jak vytvarovat dýně z kynutého těsta

Zveřejněno 5. 2. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté vdolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YXN9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kynuté vdolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YXN9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

A na kolik stupňů se to peče?

Jana Remkova:No to říkám, neboť já jsem taky takový "pisálek":-D

Beetty: Ale neříkej!!:-D:-D

Jana Remkova:děkuju, já Vás znám z časopisu pošli recept, heč ;-)

Betynko, parádní vdolečky!:-):yes:

Tématické fráze:
vdolky z kynutého těsta, nejlepší kynuté vdolky, slané vdolky z kynutého těsta, slané vdolky pečené v troubě, pečené kynuté vdolky recept, pečené kynuté vdolky recept, kynuté těsto na vdolky, vdolky na slano, recept na kynuté těsto vdolky, kynutý vdolek, vdolky z kynutého těsta v troube, slané vdolky, slané kynuté vdolky, pečené kynute vdolky, vdolky do trouby, vdolky, kynuté slané vdolky, vdolky slané, vdolky recept, vdolky z kynutého těsta v trouby

Suroviny:
mouka hladká, mléko, vejce, olej, droždí, cukr, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu