Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 755 kJ / 1 615 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 72,32 g | 
| Tuky | 34,56 g | 
| Vláknina | 15,50 g | 
| Cholesterol | 1,04 g | 
| Sodík | 489 mg | 
| Sůl | 1,04 g | 
| Sacharidy | 245,80 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Dáme vařit tarhoňu v mírně osolené vodě. Na oleji do skolovata orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou anglickou, gothajík a zarestujeme.
	Krok 2: Uvařenou tarhoňu na cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
	Krok 3: Nivu a uzenou cihlu nakrájíme na kostičky, libeček najemno.
	Krok 4: Nyní tarhoňu opepříme, promícháme s anglickou, gothajíkem a libečkem. Přidáme Nivu s uzenou cihlou a promícháme.
	Krok 5: Touto směsí naplníme sádlem vymazanou a strouhankou vysypanou formu na biskupský chlebíček. Zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem, směs mírně utlačíme a dáme do rozehřáté trouby zapéct asi na 3/4 hodiny. Vyklopíme z formy a naporcujeme.
	Krok 6: Zelový salát: zelí nakrouháme na kerlubovém(kedlubnovém) struhadle (použil jsem 27 let starý robot), přidáme kopr, zastřikneme olivovým olejem, balzamikovým octem a dochutíme cukrem. Mrkvový salát: mrkev nastrouháme na mrkvovém, jablko na kerlubovém, zakápneme citrónovou šťávou a promícháme.
Zveřejněno 6. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Zapečená tarhoňa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y82W
Moje poznámka
					
				
Zapečená tarhoňa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y82W
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 52 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 15 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 16 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 20 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 50 minutami
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 5 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 7 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
						Tématické fráze:
						
							tarhoňa, 
						
						
							těstoviny tarhona, 
						
						
							tarhoňa recepty, 
						
						
							tarhona recept, 
						
						
							maďarská tarhoňa, 
						
						
							robo chef, 
						
						
							tarhoňa po maďarsku, 
						
						
							robochef, 
						
						
							tarhoňa těstovinová rýže, 
						
						
							těstoviny tarhoňa recepty, 
						
						
							tarhoně, 
						
						
							tarhoně, 
						
						
							recept na tarhonu, 
						
						
							těstoviny tarhoně, 
						
						
							recepty tarhona, 
						
						
							recepty s tarhonou, 
						
						
							slovenské těstoviny, 
						
						
							tarhoňa koupit, 
						
						
							robochef recepty, 
						
						
							těstovina tarhoňa
						
					
						Suroviny:
						
							těstoviny tarhoňa, 
						
						
							slanina anglická, 
						
						
							salám gothaj, 
						
						
							cibule, 
						
						
							sýr uzený, 
						
						
							olej slunečnicový, 
						
						
							sýr niva, 
						
						
							vejce, 
						
						
							mléko, 
						
						
							libeček, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř čtyř barev, 
						
						
							zelí hlávkové, 
						
						
							kopr, 
						
						
							ocet balsamiko, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							olej olivový, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							jablko, 
						
						
							šťáva citronová
						
					
	
			
	
	
	
	
	
Komentáře (17)