Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vláčná tvarohová bábovka I. s ovocným středem

Hodnocení receptu je 4,9 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 268 kJ /
4 844 kcal
Bílkoviny133,71 g
Tuky239,47 g
Vláknina35,85 g
Cholesterol 1,47 g
Sodík 683 mg
Sůl2,11 g
Sacharidy520,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bábovkovou formu dobře vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: Oddělíme žloutky od bílků. Krok 3: V míse utřeme změklé máslo s moučkovým cukrem. Vmícháme opatrně všechny žloutky, citronovou kůru a ušleháme do krémové pěny. Postupně přidáváme měkký tvaroh a mléko. Mouku, smíchanou s práškem do pečiva, přimícháváme za stálého šlehání k máslové směsi. Nakonec zakapeme troškou rumové tresti (nebo rumu) a zlehka vmícháme sníh z bílků. Krok 4: Oddělíme si těsto na dvě poloviny. Do jedné poloviny těsta vmícháme čerstvě umletý mák a druhou polovinu těsta necháme bez máku. Krok 5: Mezitím necháme okapat jahody z kompotu. Krok 6: Připravenou formu naplníme částí těsta bez máku, na kterou položíme dokola okapané jahody. Tuto vrstvu těsta přelijeme částí těsta s mákem a opět poklademe okapané jahody nebo jiné ovoce. Postup opakujeme a končíme světlým těstem. Krok 7: Bábovkovou formu s těstem dáme péci do vyhřáté trouby nejdříve na 20 minut na 200°C, zpočátku, ale formu přikryjeme alobalem, aby nám těsto nevyteklo. Poté snížíme teplotu na 180°C a pečeme ještě asi 40 minut dozlatova. Zkoušíme špejlí, zda je bábovka dobře propečená. Po vyndání z trouby, bábovku propíchneme na několika místech, aby nekleslo upečené těsto a necháme vychladnout. Bábovku pak vyklopíme z formy a posypeme moučkovým cukrem.

Zveřejněno 21. 4. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1pVq

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1pVq

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tak a je v troubě, jen jsem musela dát více mléka, bylo to dost tuhé....uvidím :-)
:-)

Petra M. 1. 9. 2013 19:16
Včera jsem dělala, je výborná a povedla se, dala jsem 170 g cukru a tvarohu 250 g (vaničku), jako ovoce jsem nakrájela 2 nektarinky, ale klidně udělám příště bez ovoce, je fááákt výborná, doporučuji :-), už jsme ji doslova sežr..i ;-).

geibri: dám tam navečer bábovku II, podobná této, ale je jednodušší postup, není tam máslo a je lehčí:-K

geibri: no supééérka, jejda, to jsem ráda, že konečně někdo pochválil, zkusil a povedlo se, jsem moc ráda díky za fotečky všechny:-K;-)

:yes:Právě dopečíno a ochutnáno:-p Výborná!....dala jsem tam stejně jako "bebeoli" kompotované švestičky ze zahrádky ;-)Jen příště musím nechat víc světlého těsta....mám ji spíš makovou :-8 Dovolím si pokusnou fotečku

Tak jsem se do ní chtěla dnes ráno pustit a s hrůzou jsem zjistila že jsem nějak zapomněla koupit tvaroh:-// Takže jsem uplácala muffiny a udělám jí jen co je dorazíme ;-)

bebeoli: tak to jsi mne potěšila:-K;-)

Včera jsem jí upekla a moc nám chutnala. Místo jahod jsem do ní dala kompotované švestky a bylo to super. Děkuji za recept.:-p:-K:-p

Janka: zkus, nevzdávej to:-K jen pomalu, vše si předem vyndej z chladu, pak pomalu vmíchávej vše po troškách a sleduj těsto, paklíže je v pořádku, pak pomalu peč ve vyhřáté troubě, přikryté alobalem podle postupu, jak píší,zkoušej špejlí, pokude nebude propečená, peč dál, pak ponechej dojít a až pak vyndej, pak po vychladnutí opatrně vyklop, kdyby to nešlo, přilož na formu mokrou utěrku, nech ji tam chvilku a pak zkus, dej mi vědět sem nebo na email, ju, poradíme si;-):-K

varilamyskakasicku:špatně vmíchávám tvaroh,nenechávám dojít, nepropichuji - to jsem neznala,vyklápím tak po 20min.A já se divila proč je mám zdrclé.Ta tvarohová chce asi opravdu jiný zacházení.O vikendu chci znovu zkusit tu Tvoji,budu se držet Tvých rad,za které děkuji:-):-K.Snad se povede

Janka: tak to mne mrzí, já zase tvarohové hodně,ale Janko, napadá mne jedna věc, doba pečení? Tvarohová těsta jsou zrádná, musí se péci dost dlouho, pak špejlí zkusit a podle toho dál. Pak po upečení nechat tzv: "dojít" v troubě, nevyndavat hned, nechat tam pár minut ještě, pak po vyndání určitě propíchat špejlí a až pak, když je úplně chladná, pak ji vyklopit, ale jakmi-le se Ti jedna povede, už pak vychytáš, co to chce:-)) první tvarohové bábovky se mi také zdrcly:-/,ale už ty vychytávky za ta léta mám. Tvaroh opravdu opatrně jen po troškách šlehat, pomalu a jakmile je těsto fajn, pak dál zase opatrně při tom pečení zase. Nejdříve tedy je peč cca 20 minut na 180 stupňů, přkryté alobalem, pak odkrýt a dopéci, jak mám v postupu, ale zkus opatrně vše, jak píši, vím o čem píšeš;-) Já bych to nevzdávala, jen to chce u tvarohových těst postupovat opatrně jak u postupu, tak pak u pečení:-K;-)

varilamyskakasicku:Suroviny měly stejnou pokojovou teplotu.Řekla bych,že to bude tedy skutečně tím tvarohem.Vyklopila jsem ho naráz a pak míchala.Je pravda,že peču hodně bábovek,všechny se povedou,ale jakmile dělám nějakou tvarohovou,nikdy se mi nepovede:-(( Dokonce mi je doma už zakazují:-!:-(

Tématické fráze:
tvarohová bábovka s ovocem, bábovka s tvarohem a ovocem, tvarohová babovka, maková bábovka s tvarohem, maková bábovka, vláčná tvarohová bábovka, recept na tvarohovou bábovku, vláčná bábovka, tvarohová bábovka doba pečení, bábovka s tvarohem, babovka s ovocem, vláčná maková bábovka, tvarohovomaková bábovka, bábovka tvarohovo maková, tvarohová bábovka s jahodami, doba pečení tvarohové bábovky, babovka s tvarohem a jahodami, tvarohová bábovka s mákem, bábovka s jahodami, bábovka tvaroh mák

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, vejce, tvaroh měkký, mouka polohrubá, kůra citronová, mléko, mák mletý, prášek do pečiva, kompot jahodový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu