Suroviny
Porce: 4 a více
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 948 kJ / 704 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,10 g |
Tuky | 28,55 g |
Vláknina | 26,19 g |
Cholesterol | 90 mg |
Sodík | 137 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 87,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Polovinu česneku nakrájíme na plátky a mírně orestujeme na másle nebo na oleji, zasypeme moukou a umícháme světlou jíšku, kterou zalijeme vlažnou vodou, mírně osolíme, přidáme bujon, prolisovaný česnek (druhou polovinu).
Krok 2: Vaříme na mírném ohni cca 20 minut přilijeme smetanu, přidáme tavené sýry, necháme přejít varem a můžeme podávat. Jako příloha jsou nejlepší chlebové krutonky.
Zveřejněno 22. 8. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smetanovosýrová česnečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qo23
Moje poznámka
Smetanovosýrová česnečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qo23
Nejnovější recepty
Marmeláda z rynglí
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Tvarohový chia pohár s ostružinami a čokoládou
Přidáno před 13 hodinami
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 17 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 23 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno 2. 9. 2025 09:10:08
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Katerain před 40 minutami
Minutková krkovička (křehká)
lunav1 před 49 minutami
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Radka61 před 1 hodinou
Domácí kečup
Marfyk před 1 hodinou
Banánové lívance
Mazej před 1 hodinou
Rychlá tvarůžková pomazánka
Slavista62 před 2 hodinami
Tagliatelle s koprovým pestem
ZboSy před 2 hodinami
Tatarák z olomouckých tvarůžků
Slavista62 před 2 hodinami
Hustá žampiónová omáčka s kuřecími nudličkami
daniela1262 před 4 hodinami
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 15 hodinami
Suroviny:
česnek,
máslo,
mouka polohrubá,
voda,
bujón,
sýr smetanový,
smetana na vaření
Komentáře (5)