Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Netradiční česnečka se zakysankou

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

14. 11. 2009 12:31

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 764 kJ / 1 617 kcal
Bílkoviny40,13 g
Tuky92,31 g
Vláknina22,75 g
Cholesterol 135 mg
Sodík 1,08 g
Sůl2,51 g
Sacharidy150,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Česneku se nebojte, já dávám obrovskou palici, ztratí opečením a vařením typickou chuť, polévka je jiná než jak jsme zvyklí na česnečku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

27. 1. 2024 16:42

Pacesko: Zakysanka je zakysaná smetana.

Pacesko

27. 1. 2024 15:45

Trošku jsem se v receptu ztratil. V nadpisu uvádíte zakysanku, ale v ingrediencích a v popisu už uvádíte zakysanou smetanu. Zakysanka a zakysaná smetana není to samý. Zakysanka je podmáslí.

Jaaja Jaaja

4. 11. 2018 20:35

Veronika.Hrozna: děkuji, my ji v tomto období vaříme často :-8

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

4. 11. 2018 15:08

Jelikož jsem ji dnes odzkoušela u mne za 1* , nakonec jsem dala velikou hrst:-! česnekové pažitky :-!najemno nasekané , ta stvrdila tu jemnou česnekovou chuť, mňamka. Dala jsem celou lžíci Worchesteru a hodně pepře ! Nakonec lžičku másla ,nechala hodinku uležet a super!<3 :yes: Díky za skvělý recept!

Petra

10. 10. 2015 15:51

Bohužel tuhle polévku si dát nemůžu, ale fotka je krásná :-)

Kacexx

10. 10. 2015 14:21

Polívka výborná, jen jsem přidala brambory místo mouky a přidala jsem parmezan a špetku kurkumy. :yes:

magdalenka magdalenka

5. 12. 2009 17:09

Je to vynikajúce! S čistým svedomím dávam +!
Cesnak som dala až ku koncu smaženia cibule. Neviem, či je to cibuľová alebo cesnaková polievka, každopádne mala úspech. Manžel si dvakrát naložil, prílohou boli iba topinky z topinkovača. Odolala som nutkaniu nepoužiť tyčový mixér (nechcelo sa mi umývať ho) a rozmixovala som to. Miesto peržlenovej vňate som dala trochu mladučkého ligurčeka - libečku.

mirca75 mirca75

3. 12. 2009 22:12

Iljušo:-)opravdu krása:-p;-).

Iljusa Iljusa

3. 12. 2009 20:59

Eli - já se toho také trochu bála a nakonec je v návodu, promixovat a tak jsem to "projela" přes ponor. mixer a bylo to OK ;-)

Eliza Eliza

3. 12. 2009 20:53

Iljušo, ty máš tak krásné fotky...:-K
Tohle mě také zaujalo: "Přidáme zakysanou smetanu (já do smetany naleju naběračku polévky, rozmíchám a teprve potom šupnu do polévky)". Že bych se tu díky vám ještě nakonec naučila vařit se zakysankou, aniž by vytvářela nevzhledné sraženinky...:-8;-)?

Iljusa Iljusa

3. 12. 2009 20:51

Jaajo - děkuji ti za receptík, vynikající polévka, jemná chuť česneku ;-):yes: + bodík a foto :-)

Jaaja Jaaja

14. 11. 2009 13:55

Opravdu se nebojte, možná je to tím, že se ten základ hned zasype moukou, nerestuje se to bez mouky. Jen cibulku tam dám o malinko dřív, pak česnek a hned jak zpění tak mouku.

pipre pipre

14. 11. 2009 13:33

Také restuji česnek až nakonec a ještě krátce. Ale nic se nestane, když vyzkouším i tento způsob. Česnečku dělám na vícero způsobů, tak mohu vyzkoušet i tento :-)

Jaaja Jaaja

14. 11. 2009 12:50

Z tohoto jsem měla také poprvé strach, ale dám nejprve cibulku a potom česnek, riskla jsem to a s tou moukou do zlatohněda nezhořkne. V podstatě vám ztmavne ta mouka. Nesmíte to udělat úplně hnědé, jen takovou tu světlou zlatohnědou barvičku. Však opečte třebas trošku míň a uvidíte. Polévka je opravdu jiná, ale není hořká.

Dr.Holub

14. 11. 2009 12:44

Podle svých zkušeností vím, že česnek opékáme vždy naposledy a jen krátce,protože když zhnědne, ztratí chuť a zhořkne.
Jinak je to zajímavá polévka.:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: česnečka se smetanou česnečka se zakysanou smetanou opečený rohlík do polévky cesnecka se zakysanou návod na česnecku krémová cibulačka se zakysankou opečený rohlík do polívky netradyční recept s česnekem jak uvarit česnecku polévka po probdělé noci smazit cesnek zakysaná smetana česnečka jak smažit rohlíky do do polévky krémová česnečka se zakysanou smetanou cibulačka se zakysankou cesnecka ze zakyslou smetanou cesnakova polivka česnečka opečený česnek jak opéci rohlíky do polévky česnecku

Suroviny: česnek, cibule, sádlo, vývar, mouka hladká, sůl, pepř, omáčka worcesterová, smetana zakysaná, rohlík, tuk

TopRecepty.cz

Netradiční česnečka se zakysankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q7VD