Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 002 kJ / 4 781 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 94,98 g | 
| Tuky | 175,67 g | 
| Vláknina | 63,20 g | 
| Cholesterol | 140 mg | 
| Sodík | 5,31 g | 
| Sůl | 13,00 g | 
| Sacharidy | 674,50 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Kuře naporcujeme, osolíme, vložíme do pekáče a na povrchu pokmínnujeme. Nakonec proložíme špekem a podlejeme vodou. Dáme nezakryté do předehřáté trouby asi na 230°C. Po 15. minutách zakrejeme pekáček alobalem. Necháme asi půl hodiny péci a potom opět odkrejeme. Pečeme do ztmavnutí.
	Krok 2: Zelí dáme do hrnce s trochou vody a jemně pokmínujeme. Dusíme cca 1 hodinu do změknutí. Nakrájíme cibuli a jemně podusíme na oleji do voňava. Pridáme ji do zelí. Hladkou mouku smícháme s trochou vody a uděláme záklechtku. Poté vlejeme do zelí a pořádně promícháme. Vaříme 10. minut. Nakonec dochutíme solí a cukrem.
	Krok 3: Brambory nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, vymačkáme z nich vodu, přidáme polohrubou mouku a opět dobře promícháme. Uděláme si tužší těsto na knedlíky. Vytvarujeme si polévkovou lžící kulaté knedlíky. Nakonec vložíme do osolené vroucí vody. Vaříme asi půl hodiny.
Zveřejněno 18. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Kuře s červeným zelím a br. knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0YZ7
Moje poznámka
					
				
Kuře s červeným zelím a br. knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0YZ7
Nejnovější recepty
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Tématické fráze:
						
							kuře s červeným zelím, 
						
						
							kuře k červenému zelí, 
						
						
							kuře na červeném zelí, 
						
						
							kuře s knedlíkem, 
						
						
							pečené kuře s knedlíkem a se zelím, 
						
						
							kure ala kachna s cervenym zelim, 
						
						
							pečené kuře s červenym zelím, 
						
						
							pečené kuře se zelím a knedlíkem, 
						
						
							kuře červené zelí, 
						
						
							kuře s červeným zelí recept, 
						
						
							kuře s červeným zelí, 
						
						
							kinuté knedliky, 
						
						
							pecene kure s bramborovym knedlikem, 
						
						
							br knedlík, 
						
						
							pecene kure s knedlikem a zelim, 
						
						
							cervene zeli s kuretem, 
						
						
							kuře na divoko se zelim, 
						
						
							kure s knelikem a zelim, 
						
						
							pečené kuře se zelím, 
						
						
							br.knedlík
						
					
						Suroviny:
						
							kuře, 
						
						
							zelí sterilované červené, 
						
						
							brambory, 
						
						
							mouka polohrubá, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							sůl, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							cukr, 
						
						
							cibule, 
						
						
							olej, 
						
						
							slanina
						
					
	
			
	
	
Komentáře (13)
Jako inspirace na jídlo super, kuře a červené zelí a bramborový knedlík je moc fajn, jen tato konkrétní příprava je ehmmm zvláštní.