Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 002 kJ / 4 781 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 94,98 g |
| Tuky | 175,67 g |
| Vláknina | 63,20 g |
| Cholesterol | 140 mg |
| Sodík | 5,31 g |
| Sůl | 13,00 g |
| Sacharidy | 674,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuře naporcujeme, osolíme, vložíme do pekáče a na povrchu pokmínnujeme. Nakonec proložíme špekem a podlejeme vodou. Dáme nezakryté do předehřáté trouby asi na 230°C. Po 15. minutách zakrejeme pekáček alobalem. Necháme asi půl hodiny péci a potom opět odkrejeme. Pečeme do ztmavnutí.
Krok 2: Zelí dáme do hrnce s trochou vody a jemně pokmínujeme. Dusíme cca 1 hodinu do změknutí. Nakrájíme cibuli a jemně podusíme na oleji do voňava. Pridáme ji do zelí. Hladkou mouku smícháme s trochou vody a uděláme záklechtku. Poté vlejeme do zelí a pořádně promícháme. Vaříme 10. minut. Nakonec dochutíme solí a cukrem.
Krok 3: Brambory nastrouháme na jemném struhadle, osolíme, vymačkáme z nich vodu, přidáme polohrubou mouku a opět dobře promícháme. Uděláme si tužší těsto na knedlíky. Vytvarujeme si polévkovou lžící kulaté knedlíky. Nakonec vložíme do osolené vroucí vody. Vaříme asi půl hodiny.
Zveřejněno 18. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře s červeným zelím a br. knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0YZ7
Moje poznámka
Kuře s červeným zelím a br. knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0YZ7
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 6 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 10 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sekaná pečeně
bobnak před 1 hodinou
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 1 hodinou
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 2 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 2 hodinami
Vepřové nudličky na černém pivu s žampiony
Martin91 před 2 hodinami
Oříškovočokoládová bábovka
Vmira před 2 hodinami
Vánočka moje oblíbená
Mirous před 2 hodinami
Babiččina kapustnica
Kajkajak před 3 hodinami
Šunkofleky
Kajkajak před 3 hodinami
Tématické fráze:
kuře s červeným zelím,
kuře k červenému zelí,
kuře na červeném zelí,
kuře s knedlíkem,
pečené kuře s knedlíkem a se zelím,
kure ala kachna s cervenym zelim,
pečené kuře s červenym zelím,
pečené kuře se zelím a knedlíkem,
kuře červené zelí,
kuře s červeným zelí recept,
kuře s červeným zelí,
kinuté knedliky,
pecene kure s bramborovym knedlikem,
br knedlík,
pecene kure s knedlikem a zelim,
cervene zeli s kuretem,
kuře na divoko se zelim,
kure s knelikem a zelim,
pečené kuře se zelím,
br.knedlík
Suroviny:
kuře,
zelí sterilované červené,
brambory,
mouka polohrubá,
mouka hladká,
sůl,
kmín celý,
cukr,
cibule,
olej,
slanina
Komentáře (13)
Jako inspirace na jídlo super, kuře a červené zelí a bramborový knedlík je moc fajn, jen tato konkrétní příprava je ehmmm zvláštní.