Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 801 kJ / 670 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 23,54 g | 
| Tuky | 57,42 g | 
| Vláknina | 5,73 g | 
| Cholesterol | 107 mg | 
| Sodík | 2,35 g | 
| Sůl | 5,90 g | 
| Sacharidy | 12,95 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Sýr a oloupané kaki nakrájíme na drobnější kostky, cibuli nakrájíme na jemné půlměsíčky.
	Krok 2: Z celého ořechu plecka vcelku si nařežeme 2 plátky (viz fotopostup), nebo zakoupíme již nařezané plátky. Maso rozklepeme na pláty, které po obou stranách mírně osolíme a opepříme. Plátky z jedné strany potřeme hořčicí. Na každý potřený plátek dáme polovinu sýra a kaki a zavineme do závitku. Závitky zajistíme jehlou, nebo nití.
	Krok 3: V kastrolu na rozehřátý olej dáme orestovat cibuli. Až začne růžovět, přidáme závitky, které necháme ze všech stran prudce zatáhnout. Poté je podlijeme zhruba do jedné čtvrtiny horkou vodou, rozdrobíme bujon a přiklopíme poklicí. Na mírném plameni za občasného dolévání vodou dusíme cca 40 minut doměkka.
	Krok 4: Cibuli také můžeme orestovat v papiňáku, poté vložíme osmahnout závitky, které poté podlijeme 200ml horké vody. Rozdrobíme bujon, papiňák uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu dusíme na slabém plameni 25 minut.
	Krok 5: Měkké závitky vytáhneme z hrnce, odstraníme nitě, maso nařežeme na silnější plátky a uchováme v teple.
	Krok 6: Vydušenou šťávu v hrnci ponorným mixérem rozmixujeme. Hrnec dáme nazpět na sporák a silným varem zredukujeme šťávu do hustější konzistence. 
Horkou šťávu dáme na talíře, přidáme plátky masa a podáváme se šťouchanými bramborami, nebo s bramborovou kaší.
Horkou šťávu dáme na talíře, přidáme plátky masa a podáváme se šťouchanými bramborami, nebo s bramborovou kaší.
Zveřejněno 29. 11. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Plecko s kaki příchutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x5v3
Moje poznámka
					
				
Plecko s kaki příchutí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x5v3
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 36 minutami
	
			
	
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 37 minutami
	
			
	
Třená buchta
Martina Veveruska před 42 minutami
	
			
	
	
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 6 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 7 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 8 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 8 hodinami
						Tématické fráze:
						
							plecko recepty, 
						
						
							kiwiforum, 
						
						
							kiwiforum, 
						
						
							kiwiforum.cz, 
						
						
							závitky z plecka, 
						
						
							dietní jídlo z plecka, 
						
						
							recepty z plecka, 
						
						
							kaki v lednici?, 
						
						
							recepty s kaki, 
						
						
							jídla z plecka, 
						
						
							top recepty z plecka, 
						
						
							top recepty na plecko, 
						
						
							plecko, 
						
						
							plec recept, 
						
						
							recept na plecko, 
						
						
							recepty z kaki, 
						
						
							plecko na s, 
						
						
							kaki s veprovym masem, 
						
						
							recept na kaki, 
						
						
							vepřová plec plátky recept
						
					
						Suroviny:
						
							plecko, 
						
						
							sýr niva, 
						
						
							kaki, 
						
						
							hořčice kremžská, 
						
						
							cibule červená, 
						
						
							olej, 
						
						
							pepř čtyř barev, 
						
						
							sůl, 
						
						
							bujón zeleninový, 
						
						
							voda, 
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (32)
Ladi,ale mám takový návrh...nebylo by lepší tu Tvou verzi príma bašty dát jako nový recept a případně ten můj pak šoupnout do podobných?
Mám obavy,že Tvůj popis práce a použité suroviny tady v komentářích zaniknou a to by byla škoda
Takže plátky vepřového jsem potřela hořčicí s medem a koprem, na to dala půlky plátků mascarpone, pak plátky kaki a cibule a znova plátky mascarpone. Do šťávy jsem ještě rozpustila plátky mascarpone a dala kousek kaki, proto mám omáčku světlou.
Jako přílohu jsem dělala rýži. Bylo to moc dobré a děkuju za výborný nápad s kaki
Danuško vyzkoušej
BTW. Překvapilo mě, jak je maso měkoučké, určitě jsem nedělala naposledy..
Majka8:Maruško,naopak-s krkovicí to bude o hodně šťavnatější
Děvčata-díky moc
casino:Všimla jsem si i u jiných rcp Tvých negativ v komentářích
mmj-Trezka tento rcp okomentovala jen jednou větou
Ale nejvíc mě pobavila Bibinka: "to bude dobrota, i když to ovoce kaki jsem ještě nejedla"
Myslím, že je to taková Babicovina: A když nemáte v lednici kaki, dejte tam co v lednici máte
Znovu jsem si přečetl rcp vč. poznámky... a konečně jsem pochopil!