Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 104 kJ / 264 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,70 g |
Tuky | 18,90 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 648 mg |
Sodík | 249 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 1,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky sýra potřeme ostrým feferonovým krémem nebo ostrou harissou a dáme na 2 hodiny do chladu. Vejce ušleháme se škrobovou moučkou (nebo s hladkou moukou) přidáme nasekané bylinky a nakonec sýr obalíme v domácí strouhance.
Krok 2: Ještě jednou sýr obalíme ve vejcích a strouhance. Takto dvakrát obalené plátky sýra dáme na cca 20 - 30 minut na mrazák. Pak jej hned po vyndání z mrazáku, smažíme zprudka na oleji z obou stran.Sýr nevytéká a je pikantní.
Krok 3: Nesolíme, neboť feferonkový krém je dost slaný. Podáváme s opečeným bramborem a dipem z jogurtu, cibulky, soli a bylinek nebo s tatarkou.
Zveřejněno 3. 12. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Smažená sýrová ostřejší pochoutka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ev8Y
Moje poznámka
Smažená sýrová ostřejší pochoutka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ev8Y
Nejnovější recepty
Meruňkový koláč
Přidáno před 6 hodinami
Rýže s kuřecím masem, pečenou dýní a květákem
Přidáno před 6 hodinami
Cuketové lečo s klobáskou
Přidáno před 11 hodinami
Třešňová zmrzlina s jogurtem a třešňovým toppingem
Přidáno před 13 hodinami
Pečený česnek uchovávaný v oleji
Přidáno před 15 hodinami
Krevety na víně, česneku a s rajčátky
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Petik05 před 2 hodinami
Koprová polévka s tarhoňou
lenka64892 před 3 hodinami
Záhorácký závitek
HanaS92 před 4 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
Sahula před 4 hodinami
Makronky
mares-mikulas před 5 hodinami
Pečené brambory s parmazánem
vanilj před 7 hodinami
Báječný perník
Lunaskira před 7 hodinami
Čínská "červená" polévka
Sporerova před 8 hodinami
Kefírová buchta s krémem
veronika_straka před 10 hodinami
Halušky s brynzou
Lupcina před 11 hodinami
Tématické fráze:
smažená sýrová jehla,
sýrová jehla,
na kolik smažit sýr,
recepty s feferonovým krémem,
sýrová smaženka recept,
eidam do mrazničky,
syrovà jehla smaženà,
eidam do mražáku,
pochoutky recepty,
na kolik smažit obaleny sýr,
recept na sýrové smaž,
smažená cibulka na kolo,
eidam z mrazaku,
smažená kola,
smaženky z eidamu,
jake syry do mrazáku,
sýrová smaženka,
smaženky z nivy a eidamu,
nastruhaný sýr,
na kolik smazime syr
Suroviny:
sýr eidam,
vejce,
moučka škrobová,
harissa,
strouhanka,
olej,
petrželka,
libeček
Komentáře (33)
A ještě přidám svoji trošku do mlýna k vytékání sýra... Od kamarádky jsem okoukla prima věc... Smažím sýr jen na malém množství tuku. I když náhodou vyteče, rozteče se do pánve a krásně se opeče. Ve velkém množství tuku se sýr vždycky vyškvaří do "čehosi" ... co se nedá jíst.
Mrzí ma, ak musím písat, ze to vsetko (mám na mysli roztekanie syra) je spôsobené hrúbkou syra, ktorý pouzijete. My pouzívame holandský Edam (nie Eidam ako písu v Ceskoslovensku). Je nakrájaný strojom a balený po plátkoch. Hrúbka je asi 2-3 mm. Plátky sú velké a tak ich skladáme na polovicu, do ktorej dávame sunku. Obalujeme ich tak, ako vsetci (trojobal).
Este nikdy! sa neroztiekol.