Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 753 kJ / 180 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,13 g |
| Tuky | 1,62 g |
| Vláknina | 24,97 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 513 mg |
| Sůl | 1,08 g |
| Sacharidy | 20,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celer pokrájíme na cca 1 cm široká půl kolečka, oloupeme a v zeleninovém vývaru uvaříme do poloměkka. Uvařené plátky celeru vyndáme z vývaru a necháme okapat. Těstíčko připravíme smícháním škrobové moučky, černé soli, sušeného česneku a sušených bylinek. Opatrně přidáme vodu tak, aby vzniklo hustější těstíčko. Okapané plátky celeru obalíme v připraveném těstíčku, pak ve strouhance a smažíme dozlatova. Podáváme s citronem a bramborovou kaší.
Zveřejněno 20. 4. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Celerové řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/30l9
Moje poznámka
Celerové řízky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/30l9
Nejnovější recepty
Dýňový chlebíček - muffiny
Přidáno před 1 hodinou
Vlašský salát tradičněji
Přidáno před 2 hodinami
Omeleta se žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Vločková polévka se zeleninou trochu jiná
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové z jednoho hrnce
Přidáno před 12 hodinami
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vanilkové vafle
Merylas před 1 minutou
Hamburská vepřová kýta
M_J_aeden před 26 minutami
Květák a brambory zapečené s hermelínem
kimlo před 30 minutami
Lutenice - pomazánka z vařených brambor
KrisZaezemi před 42 minutami
Francouzský hruškový koláč
Darina před 45 minutami
Vepřové na houbách
Darina před 55 minutami
Hraběnčiny výborné řezy
Rasice před 2 hodinami
Kuřecí čína
mcmiruska před 2 hodinami
Vepřová plec po venkovsku
limosek před 2 hodinami
Mleté vepřové maso na Kunovjance
limosek před 2 hodinami
Tématické fráze:
smažený celerový řízek,
smažené celerové řízky,
celerovy řízek,
co uvařit z celeru,
cerelove rizky,
celerová rizek,
celerové řízky se sýrem,
celerový vývar,
řízek z celeru,
celerove recepty,
co uvařit z z celeru,
celerové řízky v těstíčku,
rizek celeru,
černý bez řízky,
rizky z cerelu,
jak uvařit s celerem,
řízek z z celeru,
celerové řízky z trouby,
vývar z celeru,
celer jako řízek
Suroviny:
celer,
vývar zeleninový,
strouhanka,
moučka škrobová,
voda,
sůl černá,
česnek sušený,
bylinky sušené
Komentáře (4)
asi nejen pro Janu - taky jsem nevěděla, co to je. Smažený celer je dobrý, je tu vícekrát s různými obměnami.