Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodovo-šlehačkový zákusek

Vzdušný piškot, nadýchaná šlehačka a sladké jahody – tento osvěžující zákusek je ideální volbou pro jarní a letní dny. Připravíte ho bez námahy a během chvíle vykouzlíte dezert, který potěší každého milovníka jemných chutí.

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

adkas adkas

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min + doba chlazení

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, + doba chlazení)

Suroviny pro 1 plech

velký plech 45x35 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 081 kJ /
4 082 kcal
Bílkoviny68,92 g
Tuky187,24 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 1,22 g
Sodík 724 mg
Sůl2,30 g
Sacharidy527,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 180 °C. Krok 2: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 3: Žloutky vyšleháme do pěny s cukrem. Přidáme olej, potom vodu a stále šleháme. Krok 4: Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a opatrně promícháme se sněhem. Krok 5: Těsto vylejeme na plech vyložený papírem na pečení. Krok 6: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 20 minut. Krok 7: Potom necháme vychladnout. Krok 8: Jahody vylejeme z plechovky a trochu pomačkáme vidličkou. Nemixujeme, měly by zůstat kousky. Jahodovou hmotu odměříme a doplníme sirupem nebo vodou na celkem 850 ml. Krok 9: Přidáme pudinky (Zlaté klasy), vanilkový cukr, rozmícháme a uvaříme hustou kaši. Za občasného míchání necháme vychladnout. Krok 10: Vychladlou hmotu natřeme na upečený piškot a odložíme do ledničky. Krok 11: Šlehačku vyšleháme a natřeme na zákusek. Pokrájíme na kostky a můžeme ještě dozdobit jahodami.

TIP: Jahodové dezerty - oblíbené recepty

Zveřejněno 24. 2. 2013

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodovo-šlehačkový zákusek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l6rM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodovo-šlehačkový zákusek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l6rM

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dobrý zákusek. :yes: Snad není co dodat. Bodík a foto dodávám.

Můžu se zeptat jestli se ty zlaté klasy dají nahradit klasickou želatinou ???:-p

Adriano, dnes jsem zákusek upekla, jen s tím rozdílem, že jsem pekla v dortové formě a je moc dobrý, takový osvěžující. Měla jsem od minula v lednici šťávu z jahod, tak to bylo hodně jahůdkový;-) Přidávám ti fotky a dávám 14.bod:yes:

nejenom mňamka, ale také nádhera:yes::-D

Hanule..je to něco,jak pudink,ale bez příchuti..;-);-)

Jako z cukrárny:-p;-):yes:

Moc hezoučké, něžné... mňamky;-):-):-K:yes:

Hanule: Jestli mohu-dověděla jsem se zde, že něco jako pudingový prášek, k dostání bohužel jen na Slovensku. ;-(

Můžu se zeptat co jsou zlaté klasy?? díky moc

paradni foto a recept take..:yes:

Krása:yes:

hm, to bude asi velká dobrůtka a zase další námět;-);-):yes::yes::yes:

:yes:tento druh mám velmi ráda,hezky upraveno na fotkách:-K:-K:-K

Tématické fráze:
zakusek s jahodami, zákusky z jahod, zákusky s jahodami, jahodové zákusky, zákusek s jahodama, šlehačkové zákusky, zakusek, zákusky recepty, zakusek se slehackou, zákusek z jahodami, slehackovy zakusek, recepty na zákusky, zákusky jahoda, zákusky s jahodama, zákusky z jahodami, jahody zákusky, šlehačkové zákusky recepty, zakusky s jahod, zákusek recept, foto jahoda

Suroviny:
vejce, cukr krystal, olej, voda, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, sůl, kompot jahodový, zlatý klas, cukr krystal, sirup jahodový, cukr vanilkový, smetana ke šlehání, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu