Domácí salát (insalata) Rio Mare

jan.alois Kuchař: jan.alois

Doba přípravy: 10 minut 1 porce Saláty 7 názorů

Suroviny

1/4 čerstvé okurky (nakrájet)
10 mini rajčátek (na čtvrtky)
plechovka 300 g bílých velkých fazolí (z té dvě vrchovaté lžíce)
plechovka 300 g sladké kukuřice (z té dvě vrchovaté lžíce)
1 vrchovatá lžíce (i více) tuňáka z konzervy
1 vařené vejce na hniličku
sůl, pepř
olivový olej
vinný ocet - vše podle chuti
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Naše maminka, jak říká vnučka Verunka, koupila dědo, rybu, ale ve veliké plechovce. A hned mě napadlo - tuňák - a to nic jiného nechce, než tento salát.

  2. Všechny suroviny promícháme, osolíme, přidáme pepř, olej a vinný ocet. Případně trochu cukru, když je to kyselé. Já nepřidávám. Na salát položíme vrstvu tuňáka a vejce na hniličku. Co k tomu? Čerstvá bageta nemá chybu. Já měl s čerstvým chlebem.

Poznámka

Jako svačina super, ale když se přidá více zeleniny i ryby, tak i oběd nebo večeře. Konzerva fazolí a kukuřice vystačí na dvě opravdu velké nebo tři normální porce. Tuňák je z Lidlu (900 g), kdo má ryby rád, tak udělá z konzervy 5 porcí .

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Domácí salát (insalata) Rio Mare

Zapomněl/a jsem heslo