Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 148 kJ / 275 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,89 g |
Tuky | 3,64 g |
Vláknina | 19,81 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 34 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 39,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek omyjeme a nakrájíme i se slupkou na centimetrová kolečka. Po obou stranách osolíme a necháme v míse aspoň 30 minut vypotit. Pak opláchneme a na utěrce usušíme. V rozpáleném oleji na pánvi plátky opékáme, dokud nezčervenají.
Krok 2: Každý plátek potom potřeme česnekem, pokapeme citronovou šťávou a posypeme bazalkou. Skládáme na sebe do mísy, kterou pak zavřeme a vložíme nejméně na 4 hodiny (lépe přes noc) do lednice.
Krok 3: Pak bud nahrubo rozmačkáme vidličkou nebo krátce proženeme mixérem a nasekáme. Podáváme nejlépe s topinkami, můžeme posypat cibulkou, ale třeba i sýrem.
Zveřejněno 29. 6. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vypečený baklažán aneb tataráček z opečeného lilku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YBqK
Moje poznámka
Vypečený baklažán aneb tataráček z opečeného lilku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YBqK
Nejnovější recepty
Pórkový krém
Přidáno před 4 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Přidáno před 4 hodinami
Poháry s jogurtem a chia semínky
Přidáno před 9 hodinami
Omeleta ze zbylých knedlíků
Přidáno před 10 hodinami
Krkonošské fazole
Přidáno před 10 hodinami
Pikantní topinky s hlívou
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fofr broskvový koláč
JakubM před 2 minutami
Otoč, oblíž, omliekuj -OREO
Pavlinakacerova před 34 minutami
Těstoviny s kuřecím masem a sýrovou omáčkou
Kupczyk před 34 minutami
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Estermik před 42 minutami
Granko - tvarohové řezy
veru.h. před 2 hodinami
Květáková polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Jablečno - makový dezert
Moanka před 4 hodinami
Penne s kuřecím masem, brokolicí a mascarpone
Moanka před 4 hodinami
Sýrové pletýnky s párkem
Fitulka před 5 hodinami
Tématické fráze:
opečený lilek,
amuse-bouche recept,
vypocení lilku,
lilek jako tatarák,
amuse bouche recepty,
tatarák z lilků,
amuse bouche,
amuse bouche recept,
dobroty z lilku,
baklažan recept,
peceny lilkovy tatarak,
lilkový tatarák, lilkový kaviár,
tataráček ze zeleniny,
lilek recepty,
recept tatarák z lilku,
lilek opeceny,
recepty - tatarák z lilku,
amuse-bouche recepty,
vegetarián amous bouche,
baklazany
Suroviny:
lilek,
sůl,
citron,
česnek,
sušená bazalka,
olej olivový
Komentáře (9)
Když jsem se chtěla trošku pobavit, rozdávala jsem jej jako vzoreček - "amuse bouche" (tedy takovou chuťovku) před jídlem. A i silní chlapi, kteří by se jinak lilku vzpírali (ale když to dostali darem, přišlo jim nezdvořilé alespoň neochutnat