Vypečený baklažán aneb tataráček z opečeného lilku
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 148 kJ / 275 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,89 g |
Tuky | 3,64 g |
Vláknina | 19,81 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 34 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 39,79 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Bazalku můžeme samozřejmě použít i čerstvou ;-)
Stejný recept jsem tu nenašla, ale do podobných přidávám jak jinak než jeden trochu podobný.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 5. 2015 10:39
danielle72:no fakt je,že kdyby se neřeklo,že je to z lilku,tak se to hned nepozná
5. 5. 2015 09:45
Simona Kucerova: Díky, Simonko Je pravda, že i v restauraci byl tento recept hodně oblíbený, dávali si jej nejen vegani a vegetariáni.
Když jsem se chtěla trošku pobavit, rozdávala jsem jej jako vzoreček - "amuse bouche" (tedy takovou chuťovku) před jídlem. A i silní chlapi, kteří by se jinak lilku vzpírali (ale když to dostali darem, přišlo jim nezdvořilé alespoň neochutnat ), nakonec okoštovali - a pak na něj zvali své známé. Jeden z nich, typický masožravec a odpůrce zeleniny, prý dokonce uvedl manželku do mdlob, když přidal lilek do nákupního vozíku
5. 5. 2015 09:05
Musím ještě jednou pochválit receptík,udělala jsem tataráček, jen jsem neměla bazalku,tak jsem na radu autorky dala majoránku,nemělo to cbybu,moc nám chutnalo.,ale vyzkouším i s tou bazalkou,zas to bude jiné
2. 5. 2015 23:33
Simona Kucerova: Jé, děkuji za pochvalu, to mám velkou radost Určitě se Ti podařil, to je jednoduchý recept
2. 5. 2015 20:40
2. 5. 2015 17:58
Tento receptík jsem měla možnost ochutnat přímo od autorkymusím říci,že to nemá chybičku!!!Zkusím sama udělat a doufám,že se mi podaří tak jako Danielce
Neváhejte a zkuste jako super svačinku a nebo lehčí večeři,je to mňamka
bodík dávám,neb je zasloužený
29. 6. 2014 11:16
Dávám bodík
29. 6. 2014 10:50
Hezké, určitě i dobré
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Kakaový dort s višněmi a tvarohem
Přidáno před 2 hodinami

Palačinky s tvarohem a smetanou
Přidáno před 7 hodinami

Jemný salát
Přidáno před 7 hodinami

Pikantní pečený květák se sýrem
Přidáno před 7 hodinami

Krevety na česneku s provensálským kořením
Přidáno před 7 hodinami

Králičí v houbové omáčce s noky
Přidáno před 8 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Rychlá tvarohová buchta s povidlím jako hanácké koláče
uvařil/a Lorisa
před 49 minutami

Klasické české rohlíky
uvařil/a Lorisa
před 56 minutami

Babiččina podmáslanka
uvařil/a Balida@seznam.cz
před 2 hodinami

Uzená žebra pomalu pečená
uvařil/a gahim
před 2 hodinami

Sójová pomazánka s bylinkami
uvařil/a Miju71
před 3 hodinami

Žampionové kari hlavičky v sýrovém těstíčku
uvařil/a RabaRoman
před 3 hodinami

Milionová polévka našich babiček
uvařil/a Petra Dvor.
před 4 hodinami

Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
uvařil/a NikolaP
před 4 hodinami

Čokoládové muffiny s krémem
uvařil/a Lenkalaz
před 4 hodinami

Chalupářské vepřové maso s bramborami
uvařil/a Martasss
před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: opečený lilek amuse-bouche recept vypocení lilku lilek jako tatarák amuse bouche recepty tatarák z lilků amuse bouche amuse bouche recept dobroty z lilku baklažan recept peceny lilkovy tatarak lilkový tatarák, lilkový kaviár tataráček ze zeleniny lilek recepty recept tatarák z lilku lilek opeceny recepty - tatarák z lilku amuse-bouche recepty vegetarián amous bouche baklazany
Suroviny: lilek, sůl, citron, česnek, sušená bazalka, olej olivový
Vypečený baklažán aneb tataráček z opečeného lilku
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YBqK
8 názorů