Pomazánka z pečeného lilku

isindy Kuchařka: isindy

Pomazánky 8 názorů

Suroviny

1 lilek
1 stroužek česneku
olivový olej
sůl
drcený pepř
bazalka
1 malé rajče
citronová šťáva
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lilek propícháme a dáme péct do trouby na přibližně 3/4 hod.

  2. Poté vychladlý rozkrojíme a lžící vydlabeme do misky měkkou upečenou dužinu. Vidličkou rozmačkáme a smísíme s utřeným česnekem, olivovým olejem, citronem, solí, nadrobno nasekanou bazalkou a rajčetem.

  3. Necháme rozležet a vychladit a podáváme s opečenou bagetou či toustovým chlebem.

Poznámka

Dnes jsem dělala http://www.toprecepty.cz/recept/15584-peceny-lilek... a 2 poloviny mi ještě po obědě zbyly. Inspiroval mě komentář Elizy u tohoto receptu s poznámkou o Olivově kuchařce, kterou jsem zatím neznala...tato pomazánka je tedy výsledkem mého hledání na tomto zajímavém webu, použila jsem pečené lilky s česnekem, ale česnek jsem už do tohoto "kaviáru chudých" nedávala, z lilku jsem ho odstranila, stačila chuť a vůně, která se do lilku dostala při pečení.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 80 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pomazánka z pečeného lilku

  • valerie2006 valerie2006

    tak tohle je vopravdu vyborné jídlo. Vařila mi ho maminka. Škoda, že v Čechach neni moc popularní.:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :yes: mňam lilek je moc dobrý:-p

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Elizo, přikládám fotku těch fialových paprik, jen jsou trochu orosené, jak jsem je z lednice vyndala do tepla...;-)

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    michsamant, to jsem ještě nezkoušela, ale v létě ho hodlám grilovat takto v celku, uvidím, jak bude chutnat ;-) díky za tip :yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Fialová paprika? Co ti lidé nevyšlechtí...:-O:-) Ď.

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

    mnamky...vies co je este dobre? miesto do trouby dat poprepichovany lilek priamo na horak a otacat ho a opekat az je kozicka poriadne opecena, az do cierna (ako ked papriku osupujes a opekas na horaku). On nad tym horakom chyti taku udenu chut, celkom inu ako z rury. mozno si to uz tak robila a vies, tak ja len ak by si to nevedela. Krasna fotka :-p:yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Eli, to je fialová paprika ze včerejších farmářských trhů ;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Mňááám :-p. Ten už jsem také zkoušela, lilek miluju. Takže bod.

    Co to tam máš zapíchané? Nemůžu to identifikovat...:-O

    Odpovědět

Tématické fráze: pomazánka z lilku tatarák z pečeného lilku pečený lilek pomazánka lilek pomazánka pasta z lilků lilek recepty pomazánka z pečených lilků pomazánky z lilku recepty lilek pomazanka pomazánka lilek pečení lilku lilek pasta pečený lilek vcelku pečený lilek v celku recepty z lilku dip z lilku pečený lilek pasta z pecenych lilku pomazánka z baklažánu lilek pečený v celku

Zapomněl/a jsem heslo