Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomazánka z pečeného lilku

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

24. 10. 2010 16:40

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie127 kJ / 30 kcal
Bílkoviny0,96 g
Tuky0,15 g
Vláknina1,94 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy5,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dnes jsem dělala http://www.toprecepty.cz/recept/15584-peceny-lilek... a 2 poloviny mi ještě po obědě zbyly. Inspiroval mě komentář Elizy u tohoto receptu s poznámkou o Olivově kuchařce, kterou jsem zatím neznala...tato pomazánka je tedy výsledkem mého hledání na tomto zajímavém webu, použila jsem pečené lilky s česnekem, ale česnek jsem už do tohoto "kaviáru chudých" nedávala, z lilku jsem ho odstranila, stačila chuť a vůně, která se do lilku dostala při pečení.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dahlia2

28. 5. 2023 10:36

Tuto pomazánku jsem poprvé ochutnala na dovolené v Itálii, kde jí udělala kamarádka, Bulharka. Je fakt vynikající a s opečené bagetkou nemá chybu.

Dahlia2

28. 5. 2023 10:29

Tuto pomazánku jsem poprvé ochutnala na dovolené v Itálii, kde jí udělala kamarádka, Bulharka. Bohužel již se na mně dívá se shora. Lariso zdravím Tě tam nahoru, vzpomínám na vše co jsme společně prožili. Pomazánka je fakt vynikající a s opečené bagetkou nemá chybu.

valerie2006

29. 10. 2010 22:03

tak tohle je vopravdu vyborné jídlo. Vařila mi ho maminka. Škoda, že v Čechach neni moc popularní.:yes:

mysulka mysulka

24. 10. 2010 19:55

:yes: mňam lilek je moc dobrý:-p

isindy isindy

24. 10. 2010 18:16

Elizo, přikládám fotku těch fialových paprik, jen jsou trochu orosené, jak jsem je z lednice vyndala do tepla...;-)

isindy isindy

24. 10. 2010 18:11

michsamant, to jsem ještě nezkoušela, ale v létě ho hodlám grilovat takto v celku, uvidím, jak bude chutnat ;-) díky za tip :yes:

Eliza Eliza

24. 10. 2010 17:28

Fialová paprika? Co ti lidé nevyšlechtí...:-O:-) Ď.

michsamant michsamant

24. 10. 2010 17:28

mnamky...vies co je este dobre? miesto do trouby dat poprepichovany lilek priamo na horak a otacat ho a opekat az je kozicka poriadne opecena, az do cierna (ako ked papriku osupujes a opekas na horaku). On nad tym horakom chyti taku udenu chut, celkom inu ako z rury. mozno si to uz tak robila a vies, tak ja len ak by si to nevedela. Krasna fotka :-p:yes:

isindy isindy

24. 10. 2010 16:50

Eli, to je fialová paprika ze včerejších farmářských trhů ;-)

Eliza Eliza

24. 10. 2010 16:43

Mňááám :-p. Ten už jsem také zkoušela, lilek miluju. Takže bod.

Co to tam máš zapíchané? Nemůžu to identifikovat...:-O

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pomazánka z lilku tatarák z pečeného lilku pečený lilek pomazánka lilek pomazánka pasta z lilků pomazánka z pečených lilků lilek recepty pomazánky z lilku recepty lilek pomazanka pomazánka lilek recepty pečený lilek pomazánka pečení lilku lilek pasta pečený lilek vcelku pečený lilek v celku pomazánka z baklažánu recepty z lilku dip z lilku pečený lilek pasta z pecenych lilku

Suroviny: lilek, česnek, olej olivový, sůl, pepř drcený, bazalka čerstvá, rajče, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Pomazánka z pečeného lilku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y5PW