Šopák
Připravte si jednoduchou a odlehčenou večeři, či skvělou přílohu ke grilovanému masu nebo sýrům. Postačí vám pouze čtyři suroviny a skvělý šopský salát s balkánským sýrem, který je typickou pro svou slanou chuť, bude do chvíle na stole.
Postup přípravy
Krok 1: Veškerou zeleninu očistíme. Okurky oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Z paprik vykrojíme střed a společně s rajčata a balkánským sýrem nakrájíme na kostičky.
Krok 3: Přidáme sůl, pepř a pečlivě promícháme. Solíme opatrně, balkánský sýr je sám o sobě slaný.
Zveřejněno 17. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šopák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ExR
Moje poznámka
Šopák
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5ExR
Nejnovější recepty
Cottage pie - pečená kaše s masovou směsí
Přidáno před 10 minutami
Vinná klobáska v kabátku
Přidáno před 1 hodinou
Rybí filé s rajčaty a kapary
Přidáno před 1 hodinou
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 6 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 8 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové nudličky po thajsku
Sahula před 5 minutami
Putimské vepřové nudličky
Sahula před 10 minutami
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 1 hodinou
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 3 hodinami
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 3 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 6 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 7 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 7 hodinami
Tématické fráze:
šopák,
šopák recept,
recept na sopak,
recept šopák,
jak se dela sopak,
sopsky salat,
jak udělat šopák,
vareni sopak,
recepty šopak,
sýr na šopák,
recepty na sopak,
šopak salat,
šoppák,
nejlepsi sopak,
co je čubrica a kde se dá koupit,
šopaák,
šopak recepty cz,
šopak.,
šopák recepty,
shopák recept
Suroviny:
paprika čerstvá červená,
okurka čerstvá,
rajče,
sýr balkánský
Komentáře (12)
No jo, no..., jestli jsme se tam nepotkávali...
Ve Zlatých šedesátých jsem inicioval několik výletů z Moravy do zlaté stověžaté a zlatý hřeb bývala večeře v Sofii
Párkrát jsem z vrchního vypáčil (za úplatu) kus balkánu na doma
***
Nezapomenutelná byla Vepřová paržola s lutenicou, + šopák samozřejmě
já dávám olivový olej a šťávu z citronu, pikantní koření z mlýnku, trochu chilli - každý si ten základní recept vylepší dle svého