Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Meruňkové řezy Henrietta

Řezy Henrietta jsou pracnější na přípravu, ale skrývají v sobě lahodné potěšení. Voní meruňkami, ořechy, rozinkami a rumem. Finální tečku dotvoří lesklá a hladká čokoládová poleva. Řezy úhledně nakrájejte a podávejte rodině i přátelům.

Hodnocení receptu je 4,6 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hemriettas hemriettas

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 plech

plech 45x35 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie34 571 kJ /
8 263 kcal
Bílkoviny167,16 g
Tuky441,57 g
Vláknina29,34 g
Cholesterol 3,87 g
Sodík 1,23 g
Sůl2,52 g
Sacharidy767,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Krok 2: Žloutky utřeme s krystalovým cukrem do pěny. Přidáme citronovou šťávu, ušlehaný tuhý sníh z bílků a po částech polohrubou mouku. Vše zlehka promícháme. Krok 3: Těsto na vymaštěném plechu upečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C cca 10 minut, propečenost vyzkoušíme špejlí. Po upečení a vychladnutí potřeme těsto meruňkovými povidly. Krok 4: Připravíme náplň. Sklenici meruňkového kompotu i se šťávou smícháme s nadrcenými dětskými piškoty, sekanými ořechy, rozinkami a rumem. Vše smícháme a necháme v chladničce odležet. Krok 5: Připravíme krém. Vejce s cukrem šleháme nad párou do zhoustnutí. Po vychladnutí je zamícháme po lžících do utřeného másla. Krok 6: Na těsto rovnoměrně rozetřeme náplň, potřeme krémem a vrch koláče ozdobíme čokoládovou polevou.

TIP: Recepty na sváteční řezy z plechu

Zveřejněno 6. 10. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Meruňkové řezy Henrietta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rNOp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Meruňkové řezy Henrietta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rNOp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Lýdia Gabčová 7. 10. 2014 11:14
som spokojna z vašimi receptami páčia sa mi

Noo. Kolacik vypada uzasne. Aj ked ide 12 vajec, ja ich teda obetujem a kolac upeciem. Ten musi byt bozsky.:-*
Ruzicka pre teba za tento receptik:-K

Vyzerajú úžasne :-*:yes: Ale jak píše Olga,skôr sa hodia na slávnostnejšiu príležitosť :-) Ukladám si ;-)

Mňam, ty by mi děsně chutnaly:-)):-)), ale 12 vajec prostě neobětuju, kupuju:-(

moc se mi to líbí určitě vyzkouším :yes::yes::-K

Tvoje rezy vyzerajú úúúžasne! Takto spracované marhule môžem, ak sú v múčniku celé, stavajú sa mi "chlpy na rukách"... Iste Tvoj receptík vyskúšam...:yes::yes:

Tématické fráze:
merunkové řezy, merunkovy cheesecake, meruňkové řezy na plech, řezy s meruňkami, rezy s merunkovou marmeladou, piškotové řezy s meruňkami, rezy z merunkoveho kompotu, merunkovy piskot, cheesecake meruňkový, meruńkové řezy s kremem, merunkovy řez, merunkove rezy s tvarohovym kremem, řezy s tvarohem a meruňkami, meruňkove řezy recept, henrieta recepty, merunkové řezy piškot merunkove žele slehačka, cheesecake s meruňkami, řezy z merunkami, meruňkový rezy s tvarohem, recept meruňkové řezy

Suroviny:
vejce, šťáva citronová, cukr krystal, mouka polohrubá, tuk, piškoty dětské, ořechy sekané, rozinky, rum, kompot meruňkový, vejce, cukr, máslo, povidla meruňková, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu