Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomerančovo-kakaová granola

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie30 675 kJ /
7 332 kcal
Bílkoviny172,60 g
Tuky339,15 g
Vláknina138,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 59 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy828,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do větší mísy nasypeme ovesné vločky, oloupané lískové oříšky, cukr, kakao a kůru z pomerančů. Krok 2: Do menší misky vymačkáme šťávu z pomerančů a promícháme s kokosovým olejem. Krok 3: Vlijeme do ovesné směsi a nejlépe rukou vše pořádně promícháme. Jakmile se všechny suroviny spojí přendáme je na plech vyložený pečícím papírem a rovnoměrně roztáhneme po celé ploše. Takto připravenou směs na granolu dáme do trouby, kterou jsme vyhřáli na 160°C a pečeme cca 45 minut. Během pečení občas promícháme. Krok 4: Po upečení nebude směs zcela suchá a křupavá, ale to vůbec nevadí. Vmícháme nakrájené sušené meruňky a necháme zcela vychladnout. Krok 5: Po vychladnutí již bude granola krásně křupavá. Krok 6: Vychladlou granolu přendáme do vzduchotěsné nádoby, kde nám vydrží i několik týdnů.

Zveřejněno 23. 11. 2014

Poznámka autorky Lucasinka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/klQx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/klQx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
pomerancovo kakaova buchta, granola koláče, granola s kakaem, granola domácí kakaová, recept na granolu z ovesných vloček, pomerančovo-čokoládový dort, šťáva z pomeranče a ovesné vločky

Suroviny:
vločky ovesné, šťáva pomerančová, ořechy lískové, meruňky sušené, olej kokosový, cukr třtinový, kakao hořké, pomeranče

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu