Květák v těstíčku
Recept na smažený květák obalený v těstíčku nebo v trojobalu je znám už po celé generace a přesto se stále těší velké oblibě. Dozlatova osmažené růžičky květáku chutnají nejlépe, podáváme-li je s vařeným bramborem a domácí tatarkou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 089 kJ / 499 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,71 g |
Tuky | 19,22 g |
Vláknina | 2,30 g |
Cholesterol | 530 mg |
Sodík | 291 mg |
Sůl | 0,62 g |
Sacharidy | 49,70 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 18. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květák v těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W89J
Moje poznámka
Květák v těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W89J
Nejnovější recepty
Toasty s anglickou slaninou
Přidáno před 12 hodinami
Točený dort plněný ovocem
Přidáno před 13 hodinami
Jednohubky s dírou
Přidáno před 13 hodinami
Cuketová směs na topinky
Přidáno před 16 hodinami
Tarhoňa s restovanou zeleninou
Přidáno 18. 7. 2025 17:10:14
Rajčatový salát
Přidáno 18. 7. 2025 09:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelné placky se sýrem
Matea před 6 hodinami
Jednoduchá meruňková bublanina
Violator před 6 hodinami
Kefírová rychlovka s ovocem
Eva.H.D. před 8 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
Dana89 před 8 hodinami
Veselé muffinky
Natkaaa před 10 hodinami
Mořský Rumcajs
zdenda53 před 10 hodinami
Jadel ve slanině
majka.k před 10 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MichalP před 11 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Lela5774 před 11 hodinami
Tématické fráze:
květák v těstíčku,
smažený květák v těstíčku,
těstíčko na obalování květáku,
květák recepty,
testicko na květák,
obalovany kvetak v testicku,
těstíčko na smažení,
recepty květák,
těstíčko na obalení květáku,
těstičko,
recept květák v těstíčku,
recepty z květáku,
horky kvetak,
nejlepší recepty z květáku,
květák recept,
kvetak v testicku recept,
recept květák,
květák,
hořký květák po uvaření,
aby květák nenadýmal
Suroviny:
květák,
vejce,
mléko,
mouka hladká,
sýr nastrouhaný,
petrželka sušená,
sůl
Komentáře (28)
Květák z horkovzdušné fritézy
Recept ještě nebyl hodnocen 4,3http://www.czporadna.cz/13379/proc-je-kvetak-horky
Vždy vařit bez pokličky, aby nenadýmal.
Proto nikdy nekupovat květák se sebemenšími nahnědlými skvrnami, jen čistě bílý
volantka:
Hořký květák? Zatím jsem něco takového nepotkal...
Ani se vám nedivím, 2 lžíce mouky je dost málo na 2dl mléka a 2 vejce.Chce to přidat mouku a pak vám těstíčko stékat nebude.