Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 440 kJ / 1 778 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,08 g |
Tuky | 126,41 g |
Vláknina | 24,30 g |
Cholesterol | 750 mg |
Sodík | 4,12 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 53,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso dáme vařit s oloupanou cibulí, česnekem, bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Vaříme pomalu s probubláváním do změknutí masa.
Krok 2: Přidáme zelí a vaříme další půl hodiny.
Krok 3: Přidáme na jemno nastrouhané syrové brambory, osolíme, opepříme, popř. přidáme masox.
Krok 4: Povaříme 10-15 minut a je hotovo. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem. Výborná slovenská specialita ze Skalice - 5 km od Hodonína.
Zveřejněno 12. 2. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Skalické zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G227
Moje poznámka
Skalické zelí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G227
Nejnovější recepty
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 6 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 6 hodinami
Cuketový sachr
Přidáno před 15 hodinami
Marmeláda z rynglí
Přidáno 2. 9. 2025 21:12:57
Kuřecí karbanátky s pečenými rajčaty (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 2. 9. 2025 20:17:14
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Segedínský salát podle ČSN
Sahula před 6 hodinami
Pečená švestková povidla
Petik05 před 6 hodinami
Belgické vafle
ne.honzula12 před 9 hodinami
Zapečené špecle se smaženou cibulkou
Linerka před 9 hodinami
Cuketovo-zeleninová směs
MonikaP. před 10 hodinami
Domácí kečup
Mistrova před 11 hodinami
Bábovka z tvarohu
Pavla.fic před 12 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
anna.s před 12 hodinami
Rajská z čerstvých rajčat
Onzyx před 15 hodinami
Dukátové buchtičky
Jarda1972 před 15 hodinami
Tématické fráze:
zeli se zásmažkou,
zelí s bramborovou zásmažkou,
dáme jídlo hodonín,
kyselé zeli se zasmazkou,
strouhané zelí,
strouhané zelí brno,
dušené zelí ze skalice recept,
česnek skalický,
paranica zeli,
zeli ze zasmazkou,
jak storuhat zeli,
kyselé zelí s vařenými brambory,
jak vařit kysele zelí s bramborem,
zeli se zasmaskou,
zeli se zasmazkou s brambor,
kolik minut vařit kyselé zelí,
kyselé zelí se zásmažkou z brambor,
kyselé zelí s bramborovou zásmažkou,
čím zahuštujeme zelí,
recept zelí se zasmaskou
Suroviny:
ovar,
cibule,
česnek,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř,
zelí kysané,
brambory,
masox,
pepř,
sůl
Komentáře (9)