Dušené hlávkové zelí - maďarské
Suroviny
Porce: 6-8
Nutriční hodnoty
Energie | 1 567 kJ / 374 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 15,53 g |
Tuky | 5,27 g |
Vláknina | 33,75 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 137 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 50,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tento recept se nehodí na dušené kysané zelí.
V maďarské kuchyni se zelí nijak nezahušťuje a přidává se i bobkový list a pár zrnek pepře. Kdo chce, ať vyzkouší, doporučuji jenom jeden bobkový list, aby zelí nezhořklo. Fotečku nemám, ale dušené zelí snad každý viděl. Až budu dělat, fotečku nahodím.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 5. 2020 09:39
tejaja: Vím, že je to k jinému receptu, ale musím ti poděkovat, ten způsob uložení křene na kousky do mrazáku, je naprosto perfektní. Teď jsem dělala omáčku k masu, s tím křenem! No, jako čerstvý !!! Už nikdy jinak !
22. 5. 2020 07:40
Veronika.Hrozna: Zelí sladím pouze karamelem, a to jakékoliv i to kysané nebo cukínové či kedlubnové. Jen postupuju opačně. Cibuli osmažím na tuku (ale pouze do světlé barvy), přidám cukr, který nechám zkaramelizovat, a pak zelí s příslušnou tekutinou. Pokud chci zelí zahuštěné, dám do karamelu ještě trochu hladké mouky, pak rozředím tekutinou (třeba z předem vařeného kysaného zelí) a nakonec přidám zelí.
21. 5. 2020 21:23
Veronika.Hrozna: V žiadnom prípade zbytočne nie.
21. 5. 2020 20:39
tejaja: Tak to som rada, že chutilo aj vám, a nedávala som recept zbytočne!
21. 5. 2020 20:32
Veronika.Hrozna: Pravdaže má inú chuť ochutenie cukrom a karamel. Mne karamelová chuť vyhovuje, takže aj táto kapusta je pre mňa výborná. Len ten čas som skrátila, ale ako píšeš, každý podľa svojej chuti.
21. 5. 2020 20:24
tejaja: Díky za krásnou fotečku. To je recept mojí tchýně a ten karamel tam být musí, jinak to chutná s cukrem, jinak s karamelem. Dělávám jako ona, hódně tmavý karamel, skoro jako čokoláda. Milovala karamel do všeho a dělala karamelové krémy a zákusky a vše možné s karamelem. Ono totiž její tatínek byl ředitel v cukrovaru v Maďarsku. Jak křupavé zelí , kdo má rád a usoudí, že mu stačilo vaření, může odstavit a papat. My rádi hezky měkké! V tom, že je to dlouho , máš pravdu, ale manžel chce takové měkčí , jedl ho tak celý život! Zvyk je železná košilka, už ho nepředělám! Však to znáš! Vidím, že i ty dáváš hodně kmínu, já taky hodně! Máme to tak rádi.
21. 5. 2020 20:01
Rovnako sa kapusta robí u nás, akurát sa nerobí z cukru karamel, ale dosladzuje sa až hotová kapusta. Ostatne, naša kuchyňa má veľa z maďarskej. A ešte jeden malý detail, rozhodne kapustu nedusíme 1,5 hod, je to príliš veľa. Inak je kapusta s karamelom dobrá.
30. 11. 2018 19:31
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 6 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 6 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 7 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 8 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 15 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 5 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 5 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 6 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 6 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 6 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 6 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 6 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 6 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hitem internetu je květákový steak s rajčaty a mozzarellou: Chutná skoro jako pizza, ale je mnohem zdravější
2 varianty uzení masa v udírně: Jakou zvolit teplotu na studený a teplý kouř
Císař Nero měl rád maso plněné masem, během hostin jedl vleže a mezi chody vyžadoval sex
Další recepty
Tématické fráze: maďarské zelí bílé zelí ke kachně hlávkové zelí ke kachně dušené bílé zelí ke kachně maďarské červené zeli hlávkové zelí recept hlávkové zeli dušené hlávkové zelí ke kachne dušené kysané zelí s bobkovym listem nejlepsi dusene hlavkove zeli ke kachne dušené hlávkové zelí videorecept kachna s hlávkovým zelím maďarské recepty madarské zelí dušené hlávkové zelí maďarské zelí recept madarske zeli ke kachně bílé hlávkové zelí ke kachně dusene kysele želi recept
Suroviny: zelí, cukr krystal, olej, cibule, kmín celý, ocet, sůl
Dušené hlávkové zelí - maďarské
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AkkB
8 názorů