Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené hlávkové zelí - maďarské

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 10 minut + dušení 1,5 hodiny

10 minut + dušení 1,5 hodiny

25. 11. 2018 19:44

Suroviny

Porce: 6-8

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 567 kJ / 374 kcal
Bílkoviny15,53 g
Tuky5,27 g
Vláknina33,75 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 137 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy50,55 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept se nehodí na dušené kysané zelí.

V maďarské kuchyni se zelí nijak nezahušťuje a přidává se i bobkový list a pár zrnek pepře. Kdo chce, ať vyzkouší, doporučuji jenom jeden bobkový list, aby zelí nezhořklo. Fotečku nemám, ale dušené zelí snad každý viděl. Až budu dělat, fotečku nahodím.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

23. 5. 2020 09:39

tejaja: Vím, že je to k jinému receptu, ale musím ti poděkovat, ten způsob uložení křene na kousky do mrazáku, je naprosto perfektní. Teď jsem dělala omáčku k masu, s tím křenem! No, jako čerstvý !!!:yes::yes::yes: Už nikdy jinak !

Dajda Dajda

22. 5. 2020 07:40

Veronika.Hrozna: Zelí sladím pouze karamelem, a to jakékoliv i to kysané nebo cukínové či kedlubnové. Jen postupuju opačně. Cibuli osmažím na tuku (ale pouze do světlé barvy), přidám cukr, který nechám zkaramelizovat, a pak zelí s příslušnou tekutinou. Pokud chci zelí zahuštěné, dám do karamelu ještě trochu hladké mouky, pak rozředím tekutinou (třeba z předem vařeného kysaného zelí) a nakonec přidám zelí. ;-)

tejaja tejaja

21. 5. 2020 21:23

Veronika.Hrozna: V žiadnom prípade zbytočne nie. ;-) :yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

21. 5. 2020 20:39

tejaja: Tak to som rada, že chutilo aj vám, a nedávala som recept zbytočne!

tejaja tejaja

21. 5. 2020 20:32

Veronika.Hrozna: Pravdaže má inú chuť ochutenie cukrom a karamel. Mne karamelová chuť vyhovuje, takže aj táto kapusta je pre mňa výborná. ;-) Len ten čas som skrátila, ale ako píšeš, každý podľa svojej chuti. ;-):yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

21. 5. 2020 20:24

tejaja: Díky za krásnou fotečku. To je recept mojí tchýně a ten karamel tam být musí, jinak to chutná s cukrem, jinak s karamelem. Dělávám jako ona, hódně tmavý karamel, skoro jako čokoláda. Milovala karamel do všeho a dělala karamelové krémy a zákusky a vše možné s karamelem. Ono totiž její tatínek byl ředitel v cukrovaru v Maďarsku. ;-) Jak křupavé zelí , kdo má rád a usoudí, že mu stačilo vaření, může odstavit a papat. My rádi hezky měkké! V tom, že je to dlouho , máš pravdu, ale manžel chce takové měkčí , jedl ho tak celý život! Zvyk je železná košilka, už ho nepředělám! Však to znáš! ;-) Vidím, že i ty dáváš hodně kmínu, já taky hodně! Máme to tak rádi.:yes:

tejaja tejaja

21. 5. 2020 20:01

Rovnako sa kapusta robí u nás, akurát sa nerobí z cukru karamel, ale dosladzuje sa až hotová kapusta. Ostatne, naša kuchyňa má veľa z maďarskej. A ešte jeden malý detail, rozhodne kapustu nedusíme 1,5 hod, je to príliš veľa. Inak je kapusta s karamelom dobrá. ;-)

veverka amanda

30. 11. 2018 19:31

:yes::yes::yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: maďarské zelí bílé zelí ke kachně hlávkové zelí ke kachně dušené bílé zelí ke kachně maďarské červené zeli hlávkové zelí recept hlávkové zeli dušené hlávkové zelí ke kachne dušené kysané zelí s bobkovym listem nejlepsi dusene hlavkove zeli ke kachne dušené hlávkové zelí videorecept kachna s hlávkovým zelím maďarské recepty madarské zelí dušené hlávkové zelí maďarské zelí recept madarske zeli ke kachně bílé hlávkové zelí ke kachně dusene kysele želi recept

Suroviny: zelí, cukr krystal, olej, cibule, kmín celý, ocet, sůl

TopRecepty.cz

Dušené hlávkové zelí - maďarské

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AkkB