Skalické zelí

PajaJaja Kuchař: PajaJaja

Doba přípravy: 3 hodiny 4 porce Vepřové maso 8 názorů

Suroviny

500 g vepřového na ovar
1 cibule
5 stroužků česneku
4 bobkové listy
5 kuliček nového koření
8 kuliček pepře
500 g kysaného zelí
2 střední brambory
popř. masox
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso dáme vařit s oloupanou cibulí, česnekem, bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem. Vaříme pomalu s probubláváním do změknutí masa.

  2. Přidáme zelí a vaříme další půl hodiny.

  3. Přidáme na jemno nastrouhané syrové brambory, osolíme, opepříme, popř. přidáme masox.

  4. Povaříme 10-15 minut a je hotovo. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo chlebem. Výborná slovenská specialita ze Skalice - 5 km od Hodonína.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Skalické zelí

  • Navir Navir

    Dáváme také smaženou cibulku a zahušťujeme syrovým bramborem, eee, syrovou bramborou ;-) a jsem z Brna ;-)Už to tak dělala babička, maminka a snad i prabába :-D

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    janek53: mamča je z jižních Čech a ta zásadně zásmažkou;-) když mě viděla,jak do zelí strouhám syrový brambor, kroutila hlavou.Ale když zelí většinou je jako příloha k mastným masům,nakonec to pochopila:-D D já na to sám nepřišel,viděl jsem to kousek od Brna.;-) Jo,a jsem od Teplic:-)

    Odpovědět

  • janek53 janek53

    jarda Kadic: jak kdy. Nastrouhanou bramborou nebo cibulovou zásmažkou a místo mám v Hodoníně:-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    janek53: Mně je jedno,kolik je kam kilometrů;-) ale když jses místní,tak čím ty zahušťuješ zelí?:-O;-) já jsem že severních Čech a tady to zvykem není.

    Odpovědět

  • mika59 mika59

  • janek53 janek53

    Pardon, malé upřesnění Hodonín - Skalica = 14 kilometrů;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    jarda Kadic: Jardo, to máš pravdu, já také dělám přílohové zelí jedině se strouhanou bramborou a když jsme jezdívali na hody na Moravu, tam jsem se ho naučila a odtud i pochází;-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    To může být dobré.Škoda,že není foto.;-) a protože se 13.2. objevilo i foto,tak už vidim,jak má být jídlo husté:yes: ukládám a dávám bodík:yes: to zahuštění bramborem se mi líbí,já už takhle dělám i zelí jako přílohu;-) myslím,že jsem kdysi četl,že je to moravský způsob:yes::-p

    Odpovědět

Tématické fráze: zeli se zásmažkou zelí s bramborovou zásmažkou dáme jídlo hodonín kyselé zeli se zasmazkou strouhané zelí strouhané zelí brno dušené zelí ze skalice recept česnek skalický paranica zeli zeli ze zasmazkou jak storuhat zeli kyselé zelí s vařenými brambory jak vařit kysele zelí s bramborem zeli se zasmaskou zeli se zasmazkou s brambor kolik minut vařit kyselé zelí kyselé zelí se zásmažkou z brambor kyselé zelí s bramborovou zásmažkou čím zahuštujeme zelí recept zelí se zasmaskou