Koblihy z Moravy
Čerstvě usmaženým koblihám, které jsou plněné marmeládou a navrchu krásně pocukrované, prostě nejde odolat. Nejčastěji se připravují v období masopustu, ale dopřát si je můžete kdykoliv v průběhu celého roku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 847 kJ / 2 832 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,02 g |
Tuky | 69,79 g |
Vláknina | 17,52 g |
Cholesterol | 772 mg |
Sodík | 492 mg |
Sůl | 1,20 g |
Sacharidy | 384,80 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 19. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koblihy z Moravy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A2G1
Moje poznámka
Koblihy z Moravy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A2G1
Nejnovější recepty
Muffiny z rýžové mouky
Přidáno před 6 hodinami
Kynuté knedlíky s mirabelkovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Grilovaný lilek se zeleninou
Přidáno před 11 hodinami
Cuketová smetanová polévka s chlebovými krutonky
Přidáno před 14 hodinami
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 18 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno 27. 8. 2025 21:20:23
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí česneková pomazánka
supportorlik před 2 hodinami
Cuketové koblihy
Bretik před 3 hodinami
Smetanová omáčka z cukety a kořenové zeleniny (bez mouky)
Miluska56 před 3 hodinami
Cuketová omáčka na špagety
Angel8 před 4 hodinami
Bramborový chleba III.
HanaS92 před 4 hodinami
Krémová pórková polévka
TondaS před 5 hodinami
Masové knedlíčky v houbové omáčce
Sahula před 5 hodinami
Pikantní špagety s hlívou ústřičnou
Sahula před 5 hodinami
Dračí špízy s hlívou ústřičnou
Sahula před 5 hodinami
Vepřová játra na paprikách s hlívou ústřičnou
Sahula před 5 hodinami
Tématické fráze:
koblihy recept,
recept na koblihy,
koblihy bez rumu,
koblihy z hladké mouky,
celozrnné koblihy,
koblihy,
koblihy s rumem,
moravské koblihy,
jak se dělají koblihy,
jaká mouka na koblihy,
jaká mouka do koblihy,
mouka na koblihy,
recepty koblihy,
jakou mouku na koblihy,
rum do koblih,
koblihy jany,
koblihy hladká mouka,
recept koblihy,
koblihy masopustni z celozrnné mouky,
recept na koblihy s rumem
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
mléko,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
máslo,
žloutek,
droždí čerstvé,
sůl,
rum,
jahodová marmeláda,
sádlo,
cukr moučkový
Komentáře (7)
Jana Hamzova:
kapek a výsledek je též dobrý.Těsto kyne normálně i bez alkoholu...
Po koblížcích se jen zaprášilo
No, traduje se, že rum se používá (vedle ochucení) proto, že ALKOHOL v něm obsažený zlepšuje "vyběhnutí" korpusu při smažení, ale především snižuje nacucání koblih tukem.
Nevím, zda to tak opravdu funguje, nikdy jsem nedělal pro porovnání paralelně koblihy bez rumu a s rumem... Ale pokud to funguje jak se říká, pak nahrazovat rum rumovou trestí je lidová tvořivost