Jahodové knedlíky se smetanovou omáčkou
Slaďoučké knedlíky plněné jahodami jsou vždy skvělé. Když je navíc přelijete jemnou omáčkou z vyšlehané smetany, vanilkového cukru a žloutku a doplníte jahodovým rozvarem, povýšíte tuto klasiku na nezapomenutelný zážitek pro celou rodinu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 488 kJ / 1 073 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 32,36 g |
Tuky | 15,89 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 472 mg |
Sodík | 116 mg |
Sůl | 0,24 g |
Sacharidy | 197,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do misky vyklepneme žloutek, přidáme vanilkový i moučkový cukr a metličkou vše vyšleháme do pěny.
Krok 2: Smetanu na plotně ohřejeme (nesmí přijít do varu) a pomalu ji přiléváme za neustálého míchání k žloutkové pěně.
Krok 3: Omáčku opět necháme prohřát zhruba 5 minut na plotně (nevaříme), odstavíme a po vychladnutí dáme ztuhnout do lednice.
Krok 4: Mezitím si vytvoříme těsto. V míse spojíme tvaroh, máslo, vejce, špetku soli, moučkový cukr a polohrubou mouku. Pozor s moukou, raději méně než více, jinak by bylo těsto moc tuhé.
Krok 5: Do vypracovaného těsta zabalíme jednotlivé očištěné jahody.
Krok 6: Knedlíky opatrně vkládáme do hrnce s vroucí vodou a necháme vařit zhruba 8 minut.
Krok 7: Omyté a nekrájené jahody prohřejeme na rozpuštěném másle. Vaříme jenom chvíli, aby jahody neztratily barvu.
Krok 8: Uvařené knedlíky servírujeme přelité smetanovou omáčkou a jahodovým rozvarem.
Zveřejněno 5. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodové knedlíky se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4J27
Moje poznámka
Jahodové knedlíky se smetanovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4J27
Nejnovější recepty
Vepřová pěna z domácí vepřovky
Přidáno před 14 hodinami
Vepřový chalupářský guláš s vejcem a opečeným párkem
Přidáno před 16 hodinami
Bábovka z karamelového Salka
Přidáno před 17 hodinami
Hořčice z cukety
Přidáno před 17 hodinami
Fettuccine ve smetanové omáčce s krémovými žampiony a kuřecím masem
Přidáno před 17 hodinami
Piškotové řezy s džemem, mascarpone krémem a šlehačkou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová bábovka od Dity P.
chameleon před 1 hodinou
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 12 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Topmoni před 13 hodinami
Buchtičky s krémem
vercuchle před 14 hodinami
Babiččiny blbouny
MarieBrozova před 14 hodinami
Minipizzy jedna radost
vladhn před 15 hodinami
Cuketová krémová polévka
eva.kortanova.ez@volny.cz před 16 hodinami
Croissanty s nuttelou
hustaliska před 17 hodinami
Linecké sušenky
Mummy46 před 17 hodinami
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
GabinaMraz před 18 hodinami
Tématické fráze:
jahodová poleva na knedlíky,
jahodové knedlíky s mascarpone,
jahodová omáčka na knedlíky,
poleva na ovocné knedlíky,
smetanova poleva na knedlíky,
pudinkova poleva na knedlíky,
smetanovy přeliv na ovocne knedlíky,
vanilková poleva na knedliky,
jahodové knedlíky recept,
poleva na jahodové knedlíky,
jahodové knedlíky,
poleva jahodova na knedliky,
poleva na kynuté knedlíky,
jahodove knedliky se slehackou,
smetana na knedlíky,
smetanová poleva na ovocné knedlíky,
jahodove knedlíky s omáčkou recept,
omáčka z jahody,
smetanova poleva recept,
smetanova omačka na knedliky
Suroviny:
jahody,
tvaroh měkký,
mouka polohrubá,
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
sůl,
smetana ke šlehání,
žloutek,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
jahody,
máslo
Komentáře (4)