Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 904 kJ / 4 040 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 98,12 g |
Tuky | 211,74 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 1,59 g |
Sodík | 625 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 431,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
Máslo utřeme s cukrem a přidáme postupně žloutky jeden po druhém, vždy dobře promícháme.
Do směsi přidáme tvaroh a důkladně promícháme. Krok 2: V jiné míse smícháme prosátou mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a levanduli.
Směs mouky postupně po částech zapracujeme do tvarohové směsi.
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a zlehka ho vmícháme do těsta.
Těsto vlijeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180ºC asi 40-50 minut. Propečení kontrolujeme špejlí.
Po upečení necháme bábovku 10 minut odpočinout ve formě, pak ji opatrně vyklopíme. Vychladlou bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem.
Máslo utřeme s cukrem a přidáme postupně žloutky jeden po druhém, vždy dobře promícháme.
Do směsi přidáme tvaroh a důkladně promícháme. Krok 2: V jiné míse smícháme prosátou mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr a levanduli.
Směs mouky postupně po částech zapracujeme do tvarohové směsi.
Bílky vyšleháme do tuhého sněhu a zlehka ho vmícháme do těsta.
Těsto vlijeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180ºC asi 40-50 minut. Propečení kontrolujeme špejlí.
Po upečení necháme bábovku 10 minut odpočinout ve formě, pak ji opatrně vyklopíme. Vychladlou bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem.
Zveřejněno 13. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Levandulová bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o9lA
Moje poznámka
Levandulová bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o9lA
Nejnovější recepty
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 14 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 20 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno 18. 10. 2025 18:14:36
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 1 minutou
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 9 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 11 hodinami
Bratislavská buchta
Wikki před 12 hodinami
Měkké skořicové šneky (Cinnamon rolls)
Verca_recepty před 13 hodinami
Klasické křupavé domácí rohlíky
Sarinkad před 13 hodinami
Celestýnské nudle
Kajkajak před 14 hodinami
Kefírové čokoládové řezy
jjj82 před 16 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 16 hodinami
Tématické fráze:
levandulová marmeláda,
levandulové cukroví,
lrvandulová bábovka,
tvarohová bábovka s levandulí,
babovka,
recept na levandulovou bábovku,
tvarohovo levandulová bábovka,
tvarohová bábovka s levandule,
levandolová bábovka,
levadulová bábovka,
levandulova avivaž recept,
levandulová tvarohová bábovka,
nejlepší levandulová bábovka,
levandulové recepty,
levandulove mydlo recept,
levandolová bábovka,
domácí levandulové mýdlo,
levandulova buchta,
levanduliva babovka recept,
babovka s.levandule
Suroviny:
cukr,
máslo,
vejce,
tvaroh měkký,
mouka hladká,
kypřící prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
máslo,
strouhanka,
cukr moučkový
Komentáře (24)
Radim: Až dodnes jsem nevěděl že levandule obsahuje škrob
Ale kdybys chtěl začít postupně, abys získal lepší představu, zkus se zakousnout do bábovky v čerstvě povlečených peřinách
Mimochodem, já třeba před lety několik sezon dělala pečené brambory v troubě s levandulovými lístky v domnění, že jde o rozmarýn. A jak nám šmakovalo