Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablkové muffiny

Nadýchané, vláčné a plné jablečné chuti - přesně takové jsou tyto muffiny. Skvěle se hodí k snídani, na svačinu i ke kávě. Těsto s kousky jablek je jednoduché na přípravu a zůstává krásně vláčné i druhý den.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 423 kJ /
3 447 kcal
Bílkoviny83,29 g
Tuky32,91 g
Vláknina28,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 441 mg
Sůl1,59 g
Sacharidy629,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rúru zapneme na 180 °C. Do plechu na muffiny vložíme papierové košíčky. Krok 2: Všetky suroviny spolu vyšľaháme. Krok 3: Do košíčkov na muffiny vkladáme lyžicou do 2/3 výšky cesto. Krok 4: Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 °C asi 20 minút. Či je upečené skúšame špajľou. Keď sa na nej cesto po vpichnutí nelepí, je hotové.

Zveřejněno 25. 5. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jablkové muffiny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/olqX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Jablkové muffiny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/olqX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

tejaja: děkuji, přehlédla jsem... Surovin je cca 1400g, proto mi 12 ks přijde málo, ale asi to budou ty velké muffinové košíčky. Já používám 5cm a tak o víkendu uvidím na kolik to vyjde.

martinice 29. 5. 2016 08:28
tejaja: Mám i jiné recepty s jablky ,vždy je tam trochu mléka tady jsem musela na kaši jablka nastrouhat a přidat trochu mléka,na jaře už nejsou tak šťavnatá, to je muj postřech,jinak jsou mufíny dobré.:-)

Zdravím, recept se mi líbí, chci jej vyzkoušet, kolik je prosím z tohoto množství muffinek? Odhaduji 2 plechy po 12ti ks?

Jana: Janka, cca 12 ks, je to hore uvedené. Záleží od toho, aké veľké sú košíčky. ;-)

Něco tam chybí,na pulkila mouky jen tři vejce??? chybí mě tady mléko,co vy na to ???????:-O

martinice: Je to dobre, len 3 vajcia. :-) Mlieko nie je potrebné, je tam 1/2 kg jabĺk, ktoré pustia šťavu a tak je s vajíčkami + 1 dl rumu tekutiny dosť. Len treba s jablkami dobre premiešať, aby sa šťava uvoľnila. ;-)

Tématické fráze:
jablkové muffiny, jablkove mufiny, jablkový muffiny, jablkové mafiny, jablkový mufiny, muffiny jablkove, mafiny jablkové, jablkové muffiny recept, jablickove muffiny, muffiny s jablky, mufiny jablkové, muffiny ze strouhaných jablek, jabkové muffiny, mufiny koláč s jablky, muffiny recept jablkove, jabkove mufiny, nejlepsi jablkove muffiny, jablkovy mafiny, recept na jablkové muffiny, mufiny buchta s jablky

Suroviny:
jablko, mouka polohrubá, mouka hladká, cukr krupice, vejce, kypřící prášek do pečiva, rum, rozinky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu