Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepková cuketová kešu buchta

Tato cuketová buchta je dokonale vláčná. Díky skořici a javorovému sirupu vám při pečení krásně provoní celou domácnost. Přidání kešu oříšků přímo do těsta jí dodává skvělou chuť. A jako bonus je kompletně bez lepku, takže si na ní pochutnají i celiaci.

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

srettka

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech = 20 x 30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 854 kJ /
2 594 kcal
Bílkoviny55,48 g
Tuky179,06 g
Vláknina17,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 461 mg
Sůl2,61 g
Sacharidy184,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cuketu omyjeme, oloupeme, vydlabeme, nastrouháme najemno, necháme chvilku stát a poté vymačkáme. Krok 2: Všechny suché ingredience smícháme a přidáme k cuketě. Dobře promísíme. Krok 3: V jiné nádobě vymícháme sirup, olej, vejce a vpracujeme do cuketové směsi. Krok 4: Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech přestříkneme olejem na formy, nalijeme na něj těsto a dáme do trouby, jejíž teplotu snížíme na 170 °C. Pečeme cca 40 minut dle typu trouby. Upečenost vyzkoušíme špejlí. Krok 5: Po upečení vyjmeme z trouby a necháme v pekáčku ještě asi 10 minut. Následně buchtu vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout. Kdo má rád, může dát polevu dle chuti.

TIP: Bezlepkové sladké pečení

Zveřejněno 2. 9. 2016

Poznámka autorky srettka

Inspirace různě na netu. Je to vděčná vláčná buchta, která mi provoněla dům jako při pečení cukroví :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rlV4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rlV4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
cuketová buchta, bezlepková buchta, cuketová buchta z bezlepkové mouky, buchta z cukety, cuketová buchta recept, recept na bezlepkovou buchtu, cuketová buchta s kešu ořechy, buchta s kešu ořechy, bezlepková cuketová, recepty na bezlepkovou cuketovou buchtu, buchta z cukety recept, bezlepkova cuketa, bezepkové cuketová buchta, cuketová bezlepková, bezlepková z cukety, bezlepkovácuketová buchta s ovocem, dobry recept na bezlepkovou cuketovou buchtu, cuketový buchta, jí se semínka z cukety, bl cuketova buchta

Suroviny:
cuketa, mouka bezlepková, oříšky kešu, vejce, kypřící prášek, sirup javorový, olej, skořice, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu