Tvarohová bábovka
Receptů na bábovku není nikdy dost. Báječny a přitom jednoduchý moučník, na který nedá žádná rodina dopustit. Vyzkoušejte tentokrát variaci s tvarohem, která vydrží krásně vláčná i několik dní. Většinou se ale sní ihned.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 834 kJ / 3 307 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,72 g |
Tuky | 119,49 g |
Vláknina | 12,00 g |
Cholesterol | 1,08 g |
Sodík | 778 mg |
Sůl | 2,38 g |
Sacharidy | 442,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 200 °C.
Krok 2: Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.
Krok 3: Změklou Heru utřeme s cukrem a žloutky do světlé pěny.
Krok 4: Do vyšlehané pěny přidáme tvaroh, rum a zamícháme. Dále přisypeme rozinky a mouku, kterou jsme smíchali s práškem do pečiva, důkladně zamícháme, ať se všechny suroviny spojí. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků.
Krok 5: Těsto vylijeme do připravené formy a dáme péct do trouby. Prvních deset minut pečeme na 200 °C, poté ztlumíme na 180 °C a pomalu dopečeme. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do moučníku a po vytažení musí vyjít suchá.
Zveřejněno 4. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohová bábovka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Doq
Moje poznámka
Tvarohová bábovka
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Doq
Nejnovější recepty
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 1 hodinou
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 19 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 20 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno 16. 6. 2025 08:27
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený chřest
Leren před 44 minutami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 52 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 1 hodinou
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 1 hodinou
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 1 hodinou
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 1 hodinou
Veselý kuřecí plátek
Leren před 2 hodinami
Kuřecí nudličky se žampiony
Leren před 2 hodinami
Majonézové kuřecí nudličky
Leren před 2 hodinami
Tématické fráze:
bábovka,
bábovka s tvarohem,
výborná tvarohová bábovka hrníčková,
recept na tvarohovou bábovku,
bábovka recept,
olejová bábovka s tvarohem,
recept na bábovku,
hrníčková tvarohová bábovka nejlepší,
recept babovka,
nejlepší recepty na bábovky s tvarohem,
bábovka z tvarohového těsta,
tvarohová,
top recepty babovka,
bábovka s tvarohem recept,
tvarohová bábovka nejlepší hrnickova,
tribarevna babovka s tvarohem,
recepty na tvarohovou babovku,
tvarohovábábovka,
rychlá bábovka s tvarohem,
tvrohová bábovka
Suroviny:
tuk hera,
vejce,
cukr,
tvaroh,
rum,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
rozinky,
mouka hrubá
Komentáře (127)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Příště dám čokoládové pecičky. Zařazeno mezi oblíbené
Vynikající...jen nedávám hrozinky....u nás je nikdo nemá rád....
Pekla se fakt dlooooouho, ale zas jsem pekla na menší teplotu s horkovzduchem... vyklepla se prakticky sama ještě před položením talíře, a fakt lituju, že nemůžu vyfotit i tu vůni...
tejaja: Hera a tvaroh byl samozřejmě z ledničky,ale to dělám i u jiných buchet a nic se nikdy nestalo.Ale než se vše propracuje,tak hmota stejnak celá zteplá na pokojovou teplotu ne?Jinak všechny bábovky vyklepávám až po vychladnutí. U prvního pokusu jsem bábovku vyndala a nechala vychladnout,ale po chvíli pokles, že ani vychladnout nestačila.U druhého jsem si říkala, že zkusím nechat bábovku vychladnout postupně v zavřené troubě-spadla. Napotřetí jsem nechala bábovku opět v troubě(bála jsem se že s ní přece jen klepnu) a troubu jsem trošku po chvilce pootevřela- spadla. Už fakt nevím co mám dělat jinak
Neměla jsem 4 vejce,dala jsem jen 2,se sněhem jsem se také nezdržovala...
a pravda byl to trochu risk a těsto bylo fakt hutné,takže jsem ho do silikonové nevymazané formy hňáckala lžící,
ale výsledek mile překvapil mě i mého synka.
Budu jí muset dát pod zámek,nebo na snídani nic nezbyde.
Moc díky za recept!