Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 010 kJ / 2 632 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,25 g |
Tuky | 151,84 g |
Vláknina | 7,70 g |
Cholesterol | 762 mg |
Sodík | 424 mg |
Sůl | 1,58 g |
Sacharidy | 243,14 g |
Postup přípravy
Do mísy dáme tvaroh, vejce, cukry, citronovou kůru, vanilkový pudink a vyšleháme dohladka. Krok 3: Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C).
Těsto vyndáme z lednice a vyválíme z něj obdélník. Do pruhu střední části těsta dáme tvarohovou náplň, uděláme v ní asi šest důlků a dáme do nich švestková povidla nebo marmeládu. Postranní části těsta nožem nebo rádlem šikmo nařežeme na 2,5 cm proužky, které přes náplň střídavě překládáme. Krok 4: Štrůdl dáme na plech s pečícím papírem, vložíme do trouby a pečeme cca 25-35 minut.
Upečený štrůdl vyndáme z trouby a hned pocukrujeme.
Zveřejněno 13. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štrúdl s povidlovo-tvarohovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZEMv
Moje poznámka
Štrúdl s povidlovo-tvarohovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZEMv
Nejnovější recepty
Plněná rajčata III
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí nudličky s rajčaty
Přidáno před 9 hodinami
Cottage s rajčátky
Přidáno před 9 hodinami
Hustá mrkvovo-rajčatová polévka
Přidáno před 9 hodinami
Treska s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Rajčatovo-fazolová polévka
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kmínka se ztraceným vejcem a houbami
Sahula před 4 hodinami
Krkovička se smetanovými liškami a ztraceným vejcem
Sahula před 4 hodinami
Krkovička s liškami
Sahula před 4 hodinami
Zvěřina s liškami a majoránkou
Sahula před 4 hodinami
Slaninové závitky s kuřecími játry
Sahula před 5 hodinami
Ovocný táč s drobenkou
Libaka před 7 hodinami
Cuketové karbanátky
pesmax před 8 hodinami
Stryky z Orlové
sonka.306 před 8 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
Veronika1990 před 9 hodinami
Tématické fráze:
tvarohova napln do strudlu,
štrudl s tvarohovou náplní,
naplne do strudlu,
strudl s tvarohem a povidly,
náplň do štrůdlu,
povidlovo tvarohový koláč,
štrůdl s tvarohem,
tvarohová nápln do štrúdlu,
štrůdl s marmeládou,
štrůdl s tvarohem a švestkami,
tvarohová štrudl,
strudl se svestkami a s tvarohem,
recepty tvaroh a povidla,
štrudl s s povidlím,
naplne na štrůdl,
štrůdl náplně recepty,
štrudl z tvarohem,
nejlepsi tvarohova napln do strudlu,
recept na štrudl pudink tvaroh,
štrůdl s povidlím
Suroviny:
mouka hladká,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
sůl,
voda,
vejce,
olej slunečnicový,
máslo,
tvaroh plnotučný,
cukr vanilkový,
cukr krupice,
vejce,
kůra citronová,
pudink vanilkový,
povidla švestková
Komentáře (28)
Po upečení klasika , potřít máslem s rumíkem! Potřebuje to pár hodin odpočinout, na spojení chutí, ale dobrota veliká.
Myslím, že se dá udělat velmi dobře, i z listového těsta. Nedělala jsem naposled!
Přidala jste do tvarohové náplně pudinkový prášek? Ten konzistenci tvarohu trochu zpevní. Někdy bývá tvaroh ve vaničce řidší, tak je třeba dát pudinkového prášku o trochu více.