Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 010 kJ / 2 632 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,25 g |
Tuky | 151,84 g |
Vláknina | 7,70 g |
Cholesterol | 762 mg |
Sodík | 424 mg |
Sůl | 1,58 g |
Sacharidy | 243,14 g |
Postup přípravy
Do mísy dáme tvaroh, vejce, cukry, citronovou kůru, vanilkový pudink a vyšleháme dohladka. Krok 3: Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzdušnou na 180°C).
Těsto vyndáme z lednice a vyválíme z něj obdélník. Do pruhu střední části těsta dáme tvarohovou náplň, uděláme v ní asi šest důlků a dáme do nich švestková povidla nebo marmeládu. Postranní části těsta nožem nebo rádlem šikmo nařežeme na 2,5 cm proužky, které přes náplň střídavě překládáme. Krok 4: Štrůdl dáme na plech s pečícím papírem, vložíme do trouby a pečeme cca 25-35 minut.
Upečený štrůdl vyndáme z trouby a hned pocukrujeme.
Zveřejněno 13. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Štrúdl s povidlovo-tvarohovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZEMv
Moje poznámka
Štrúdl s povidlovo-tvarohovou náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZEMv
Nejnovější recepty
Losos s liškami ve smetanové omáčce
Přidáno před 12 hodinami
Polévka z čerstvého zelí s houbami a bramborem
Přidáno před 14 hodinami
Tvarohové nanuky
Přidáno před 19 hodinami
Uherská pěna podle ČSN
Přidáno před 20 hodinami
Karbanátky s cuketou jako obláčky
Přidáno 31. 7. 2025 13:11:14
Broskvovo-mandlový koláč
Přidáno 31. 7. 2025 13:01:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté povidlové koláče s drobenkou
Eva80 před 6 hodinami
Rychlá meruňková buchta
Denade před 7 hodinami
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
Kocinka před 8 hodinami
Pečená švestková povidla
Sbotka před 10 hodinami
Jahodová zmrzlina
Sefiragold před 10 hodinami
Cuketový perník
Dodo86 před 10 hodinami
Cuketová buchta s tvarohem
jitulinek.s1 před 11 hodinami
Buchta s chutí koláče
knihomolka před 12 hodinami
Cuketový perník
sarkasj@seznam.cz před 13 hodinami
Tématické fráze:
tvarohova napln do strudlu,
štrudl s tvarohovou náplní,
naplne do strudlu,
strudl s tvarohem a povidly,
náplň do štrůdlu,
povidlovo tvarohový koláč,
štrůdl s tvarohem,
tvarohová nápln do štrúdlu,
štrůdl s marmeládou,
štrůdl s tvarohem a švestkami,
tvarohová štrudl,
strudl se svestkami a s tvarohem,
recepty tvaroh a povidla,
štrudl s s povidlím,
naplne na štrůdl,
štrůdl náplně recepty,
štrudl z tvarohem,
nejlepsi tvarohova napln do strudlu,
recept na štrudl pudink tvaroh,
štrůdl s povidlím
Suroviny:
mouka hladká,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
sůl,
voda,
vejce,
olej slunečnicový,
máslo,
tvaroh plnotučný,
cukr vanilkový,
cukr krupice,
vejce,
kůra citronová,
pudink vanilkový,
povidla švestková
Komentáře (28)
Po upečení klasika , potřít máslem s rumíkem! Potřebuje to pár hodin odpočinout, na spojení chutí, ale dobrota veliká.
Myslím, že se dá udělat velmi dobře, i z listového těsta. Nedělala jsem naposled!
Přidala jste do tvarohové náplně pudinkový prášek? Ten konzistenci tvarohu trochu zpevní. Někdy bývá tvaroh ve vaničce řidší, tak je třeba dát pudinkového prášku o trochu více.