Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 586 kJ / 1 813 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,95 g |
Tuky | 10,03 g |
Vláknina | 15,24 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,41 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 365,12 g |
Postup přípravy
Pak k němu přidáme další vodu a zbytek mouky, promícháme a necháme 30-45 minut stát. Krok 2: Ve 30 g vody dobře rozmícháme droždí, vlijeme k těstu a alespoň 7 minut hněteme – v průběhu hnětení přidáme sůl tak, aby se stačila v těstě dobře promíchat.
Hotové těsto v míse zakryjeme a necháme kynout 70-90 minut. Krok 3: Nakynuté těsto stěrkou vyškrábneme na stůl posypaný moukou. Pomocí karty (širší stěrky) měkké těsto po délce třikrát přeložíme, asi jako když rolujeme štrůdl – vznikne pěkný balíček. Svrchu ho posypeme moukou, lehce maličko roztlačíme do obdélníku a kartou nakrájíme poměrně úzké dílky – stačí 5 kusů. Krok 4: Každý díl těsta položíme řeznou plochou na moukou posypaný stůl, poprášíme i svrchu a necháme nakynout (ideální je zakrýt je fólií, aby těsto neosychalo).
Po 45-60 minutách všechny ciabatty uložíme na plech s pečící fólií. Při tom je obrátíme (plocha, která ležela na stole bude teď navrchu) a lehce natáhneme. Pracujeme opatrně, abychom z těsta nevymačkali bubliny. Krok 5: Necháme už jen krátce dokynout a upečeme.
Pečeme v dobře rozpálené troubě s dlaždicí na roštu a se starým plechem vloženým na dně. I s fólií ciabatty sešoupneme přímo na dlaždici, do plechu na dně trouby chrstneme asi 100 ml horké vody (pozor na opaření!) a rychle zavřeme.
Prvních 8 minut pečeme na 250°C, pak snížíme teplotu a na 200°C dopečeme – přibližně 12-15 minut.Pět minut před koncem pečení pak troubu krátce vyvětráme od páry.
Každá trouba peče malinko jinak a jistě si každý najde ten svůj způsob pečení. Upečené ciabatty je třeba nechat vychladnout na kovové mřížce.
Zveřejněno 30. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ciabatty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7q5G
Moje poznámka
Ciabatty
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7q5G
Nejnovější recepty
Makovec s hruškami
Přidáno před 4 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno před 6 hodinami
Pomazánka z brynzy
Přidáno před 16 hodinami
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 19 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno 17. 10. 2025 21:23:34
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Extra jablkový koláč
Eva_H před 13 minutami
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Terina309 před 1 hodinou
Terezčiny ořechové muffinky
Drauska před 1 hodinou
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
Vendy007 před 1 hodinou
Milčiny macešky
Lenka95 před 2 hodinami
Zapečené gnocchi s kuřecím masem v sýrové omáčce se špenátem
Aleister před 2 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
Sahula před 2 hodinami
Polévka z červené čočky s česnekem
MilVil před 2 hodinami
Café latte
nadihacek před 3 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
jana1974 před 3 hodinami
Tématické fráze:
ciabatty,
ciabatta recept,
mouka na upečení ciabaty,
fougasse strudl,
pečení ciabaty,
pečení ciabatty,
stěrky recept,
ciabatty recept,
co jsou ciabatty,
ciabattky,
ciabatta recepty,
špaldova ciabatta recept,
delka peceni ciabaty,
špaldová ciabatta,
domácí ciabatta ze špaldové mouky,
co je ciabatty
Suroviny:
voda,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
voda,
mouka hladká,
voda,
droždí čerstvé,
sůl
Komentáře (2)