Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 36 030 kJ / 8 612 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 176,97 g |
Tuky | 362,92 g |
Vláknina | 13,50 g |
Cholesterol | 1,96 g |
Sodík | 1,70 g |
Sůl | 4,43 g |
Sacharidy | 1 152,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících zašleháme olej. Mouku, ořechy, prášek do pečiva smícháme dohromady a na střídačku s vodou lehce vmícháme do vaječné pěny. Vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a na 165°C pečeme asi 50 minut. Stejně postupujeme u světlého korpusu.
Krok 2: Smetanu vyšleháme s cukry a ztužovači do patřičné hustoty. Potom zašleháme mascarpone.
Krok 3: Vychladlý ořechový korpus rozkrojíme na dva pláty, potřeme marmeládou, krémem a dáme na něj světlý korpus, potřeme marmeládou a krémem, nahoru zase dáme ořechový korpus. Trochu krému necháme, tím potřeme celý povrch a boky dortu. Dáme do chladna ztuhnout.
Krok 4: Mezitím uděláme marcipán, cukr s mlékem prosejeme na vál, přidáme vodu, olej, med, tresť a vypracujeme hladkou tuhou hmotu. Vodu nepřidáváme, ale ruce si máčíme ve vodě asi tak 3-4x.
Krok 5: Mezi dvěma mikroteny hmotu rozválíme na sílu asi 4 mm a potáhneme celý dort, uhladíme. Ze zbytku marcipánu barvíme a tvoříme ozdoby na dotvoření dortu. Na dort je přilepujeme pouze tak, že místo potřeme trochu vodou, ale ne moc.
Zveřejněno 9. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort pro klenotnici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jk39
Moje poznámka
Dort pro klenotnici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jk39
Nejnovější recepty
Švestkovy koláč s krémem z tvarohu a pudingu
Přidáno před 4 hodinami
Bazalková frittata
Přidáno před 9 hodinami
Nepečený makový koláč
Přidáno před 15 hodinami
Oblíbená žemlovka
Přidáno 5. 9. 2025 20:46:25
Jablečný koláč se skořicí
Přidáno 5. 9. 2025 20:40:42
Těstoviny s dýní a rajčaty
Přidáno 5. 9. 2025 20:02:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí roláda plněná vejci a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Stefi.f před 39 minutami
Steak z tuňáka s citronovo-hořčičnou omáčkou
vanilj před 2 hodinami
Fazolová polévka mojí babičky
Frant.cermak@seznam.cz před 3 hodinami
Základní Donuts - Donut maker
icecube58 před 4 hodinami
Vepřové kotlety podle balkánské kuchařky
michaelatomastikova999 před 4 hodinami
Boloňské špagety
TondaJ před 4 hodinami
Muffinkové bábovičky
trejbaljaroslav7 před 4 hodinami
Červená řepa jako chuťovka s cibulí, nebo jako salát
janecpavel před 5 hodinami
Vločkové zdravé sušenky
zdenek.vejmola před 5 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Katkamotloch@gmail.com před 6 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
ořechy mleté,
prášek do pečiva,
olej,
voda,
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
olej,
voda,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový,
ztužovač,
cukr moučkový,
marmeláda rybízová,
cukr moučkový,
mléko sušené,
voda,
med tekutý,
olej,
tresť mandlová sladká,
potravinářské barvivo
Komentáře (1)